Kövesse Facebook oldalunkat!

Enyhült a befektetők borúlátása az euróövezetben áprilisban a Sentix gazdaságkutató intézet kedden ismertetett felmérése alapján, miután az aktuális állapot megítélését követő mutató több mint egy éve a legmagasabb szintre emelkedett.

A Sentix átfogó befektetői hangulatindexe a várt mínusz 9,9 pont helyett mínusz 8,7 pont lett a márciusi mínusz 11,1 pont után.

Áprilisban hatodik hónapja emelkedett a jelenlegi helyzet megítélését számszerűsítő almutató értéke, mínusz 9,3 pontról mínusz 4,3 pontra, de az, hogy továbbra is negatív tartományban maradt az index, azt jelzi, hogy a gazdaság legjobb esetben is stagnálási szakaszban van – vélik a jelentés összeállítói.

A kilátások almutatója mínusz 13 ponton stagnált.

A Sentix közel 1300 befektető részvételével készült közvélemény-kutatása április 6-8. között készült.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...