Kövesse Facebook oldalunkat!

„Új év, új én” – olvashatjuk sokfelé a közösségi médiában az év elején. Nincs ez másként a ROAR-nál sem, az új generációs közvetítői hálózat ambiciózus terveket dédelget 2023-ra: úgy döntöttek, megduplázzák a tanácsadói létszámot. A küldetés elvégzéséhez most is a legjobb kollégákat választották, hiszen a feladat óriási, így a stratégiai gondolkodás mellett kellenek a tapasztalatok, a jól bevált módszerek is. Hogyan dupláz a ROAR? – Kovács Ábrahám hálózatfejlesztési vezetővel és Nyári Marcell újonnan kinevezett Team Managerrel beszélgettünk a részletekről.

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé a ROAR erre az évre, 300 főre akarjátok bővíteni az értékesítési csapatot. Mit gondolsz, sikerül?

Mindig hajtottak a mások által lehetetlennek vélt küldetések, személy szerint hiszek benne, hogy minden fejben dől el.

Jelenleg számomra a legnagyobb cél, hogy kollégáimmal olyan egyedit alkossunk a biztosítási szakmában, ami korábban még nem történt meg a magyar piacon.

– mondja Kovács Ábrahám, a ROAR nemrég kinevezett hálózatfejlesztési vezetője.

Az a tervünk, hogy – az én vezetésem mellett és persze a ROAR hálózat közös munkájával – mindössze egy év leforgása alatt elérjük a 300 fős aktív tanácsadói létszámot, megalapozva ezzel a jövőképet a cég számára. A cél érdekében az anyacégünk komoly áldozatokat hozott, nemrég például új, nagyobb irodába költöztünk, ami fizikailag is alapot teremt a létszámbővítéshez.

PORTRÉ

Kovács Ábrahám 11 éve dolgozik a biztosítási szakmában, Egerből költözött fel a fővárosba. Az elmúlt 4 évet a Generalival partnerségében töltötte, vezetőként sikerült kiemelkedni és az egész piacot megnyerni. Értékesítési csapata a legsikeresebb volt az országban, mind a felvett emberek száma, mind pedig a munka minőségének tekintetében. Látva az elért eredményeket kapott felkérést a Generali Biztosítótól a ROAR hálózatfejlesztési vezetői pozíciójára.

Kovács Ábrahám, a ROAR hálózatfejlesztési vezetője | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád / Biztosító Magazin

Az új iroda valóban lenyűgöző, mit érdemes tudni róla?

A ROAR kinőtte a korábbi Váci utcai irodát, ami az indulás óta otthont adott a cégnek. Az új „bázis”, a Generali Biztosító Váci úti irodaházának 4. emeletén található. Az új iroda nemcsak, hogy nagyobb és modernebb, mint a régi volt, de stílusosabb is lett. Az belső terekben alkalmazott dizájnmegoldások harmonikusan illeszkednek a cég jelenlegi státuszához. Az izgalmas színek mellett igényes tapéták, hatalmas terek, okos tárgyalótermek és mindennel felszerelt konyha várja a kollégákat. Azon túl, hogy a térkialakítás egyik célja a ROAR márka hangsúlyossá tétele volt, ez az új egység már ki tudja szolgálni a tervezett 300 fős létszámot is.

A ROAR új irodája | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád / Biztosító Magazin

A ROAR új irodája | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád / Biztosító Magazin

A tervezett létszámbővítés részletéről Nyári Marcell kollégám fog beszélni, aki új feladatköréhez nemrég Team Manageri (területi igazgatói) kinevezést is kapott. Ez a pozíció számunkra azért is különleges, mivel a ROAR indulása óta ő az első kolléga, aki elérte ezt a szintet, méghozzá saját erejéből. 

Kovács Ábrahám (balról) és Nyári Marcell (jobbról) és | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád / Biztosító Magazin

Milyen lehetőséget kínál a ROAR a leendő kollégáknak?

A ROAR hálózatának az erőssége egy olyan egyedülálló és sokrétű karrierperspektíva, amiben minden szinten meg lehet találni a megfelelő pozíciót a sikerorientált munkatársaknak. A biztosítási szakmában a biztosítási tanácsadói, illetve a vezetői karrierutak a leggyakoribbak, viszont a ROAR már nem ezt a régi modellt követi, nálunk számos más izgalmas pozíció is betölthető attól függően, hogy milyen a leendő kolléga szakmai érdeklődése – magyarázza Nyári Marcell.

PORTRÉ

Nyári Marcell: Több mint hat éve kezdett el pénzügyi területen dolgozni, négy éve pedig saját csapatát építi a ROAR kötelékein belül. Úgy véli, hogy a biztosítási szakmában a befektetett energia oly mértékben térül meg, ami a munkaerőpiacon egyedülálló. Jelenleg egy többszintű értékesítési csapatban dolgozik, az MDRT szintet pedig már kétszer teljesítette. Csapatában nemrég további négy kollégának is sikerült eljutni az MDRT szintre. Jelenleg azon dolgozik, hogy munkamódszerét másolhatóvá tegye a kollegák számára.

Nyári Marcell, a ROAR Team Managere | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád / Biztosító Magazin

Milyen karrierlehetőségek vannak a ROAR-nál? Milyen támogatásra számíthatnak az újonnan csatlakozók, illetve hogyan lehet sikereket elérni?

A ROAR-nál már előre megterveztük a leendő kollégák sikerét. Olyan karrierrendszert kínálunk, amihez csatlakozva – akár teljesen kezdőként is – lehetőséget biztosítunk a komoly szakmai munka elvégzésére. Már az első naptól kezdve lehetőséget biztosítunk az új kollégáknak, hogy részt vegynek ügyféltalálkozókon, szakmai rendezvénykén és mentorált tárgyalásokon. Gondoskodunk róla, hogy végig támogassuk őket érdeklődő ügyfélkontaktokkal, illetve összehozzuk őket a már meglévő ügyfeleinkkel. Mentoraink folyamatos szakmai támogatást biztosítanak a hozzánk csatlakozók számára, így segítünk leküzdeni az esetlegesen felmerülő akadályokat.

Akik vezetőként szeretnének csatlakozni, azok számára egyedi karrierutat kínálunk, ennek célja, hogy belátható időn belül fel tudjanak építeni egy saját értékesítési csapatot. Akiben megvan a képesség, illetve a céltudatos gondolkodásmód, a ROAR Unit Manager Program keretein belül biztosítunk számukra vezetői karrierutat. A program keretein belül szakami és anyagi segítséget nyújtunk elméleti és gyakorlati felkészítéssel. Az egyik legnagyobb előny a piacképes tudás megszerzése egy gyorsan fejlődő iparágban, illetve erősítjük a menedzseri kompetenciákat és mentori támogatást is biztosítunk.

Aki a ROAR-hoz csatlakozik – akár tanácsadóként, akár vezetőként – és odateszi magát, az egy átlag feletti, vonzó életszínvonalat építhet fel magának.

– mutat rá Nyári Marcell.

 

A biztosítási szakmában a szintlépés komoly probléma, viszont a ROAR-nál ezt a kihívást mi már megoldottuk: karriergyorsító sávot kínálunk a kollégáknak. A ROAR-nál nem „kihalásos alapokon” nevezik ki a vezetőket, itt minden lehetőség adott a kollégák számára, hogy szárnyaljanak.

KORÁBBAN ÍRTUK

A mentort mi adjuk – a biztosítás válságálló, építs karriert a ROAR-nál!

Az elmúlt két év megmutatta, hogy a biztosítás a válságálló iparágak közé tartozik, a ROAR biztosítási tanácsadó cég munkatársai ez idő alatt is egyre csak halmozták a szakmai sikereket. Nyári Marcell prémium tanácsadó nemrég Amerikában járt és máris az MDRT - azaz a Millió Dolláros Kerekasztal – rendezvényéről jelentkezett be.

Milyen jövő áll a hazai biztosításközvetítők előtt, illetve hova lehet eljutni kezdőként egy kiöregedő szakmában?

A biztosítási tanácsadók kiöregedése például egy olyan probléma, ami az egész biztosítási szakmát globálisan érinti – viszont, más szemszögből nézve egy hihetetlen lehetőség is a fiatal generáció számára:

A biztosítási szakma régi, de nem elavult, már mi is a legmodernebb online alkalmazásokkal és fejlett technikai eszközökkel dolgozunk.

– mutat rá Nyári Marcell.

Nyári Marcell (balról) és Kovács Ábrahám (jobbról) | Fotó: Kocsis Ferenc Árpád / Biztosító Magazin

Bőven van tér a karrierépítésre és természetesen a pénzkeresésre is. A biztosítási piac maga is bővül – közel 8 százalékkal növekedett minden nehézség ellenére – ami új lehetőségeket jelent a hozzánk csatlakozók számára. A ROAR, mint újgenerációs értékesítési hálózat ezekre kínál most nagyszerű lehetőséget. Aki tehát olyan karrierre vágyik, amiben van perspektíva és jól jövedelmez, annak érdemes jelentkeznie hozzánk.

Rád gondoltunk!

Amennyiben úgy gondolod, hogy szeretnél egy válságálló szakmában dolgozni, a munka mellé pedig folyamatos szakmai mentorálást is kapni, akkor jelentkezz az alábbi linken és felveszem veled a kapcsolatot!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...