Kövesse Facebook oldalunkat!

A napokban kezdődött és három országban, Magyarország mellett Németországban és Franciaországban harminc napon át tart Nagy Borbála A világ eredete című filmjének forgatása.

A három nő történetét bemutató, három városban játszódó koprodukció főszereplői Török-Illyés Orsolya, Sipos Vera és Székely Rozália – közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel kedden.

A világ eredete egy-egy döntés küszöbén ábrázolja a nőket, akik három különböző módon próbálnak választ adni az anyaság kérdésére: az egyikük az örökbefogadás, a másik a mesterséges megtermékenyítés, a harmadik főszereplő pedig abortusz előtt áll.

A budapesti szál főszereplője Nóra, aki férjével örökbefogadás előtt áll. Amikor a házasságuk válságba kerül, Nóra elbizonytalanodik, hogy vajon elég stabil-e a kapcsolatuk egy ekkora döntéshez. Berlinben Rebeka családja látogatásakor elmeséli, hogy spermadonor segítségével egyedül vállal gyereket. Bejelentése általános döbbenetet vált ki. A harmadik történetben Adél, apja elvesztése után elfogad egy párizsi munkalehetőséget. Miközben próbálja újraértelmezni önmagát, teherbe esik egy nála jóval fiatalabb férfitől. Adél az abortusz lehetőségét mérlegeli.

Nagy Borbála szerint a szereplők a személyes drámájuk kellős közepén, néha teljesen lehetetlen, már-már komikus szituációban találják magukat. A film humora olyan abszurd élethelyzetekből táplálkozik, amiket mindenki ismerhet.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...