Kövesse Facebook oldalunkat!

A nemzetközi Generali Csoport igazgatósága jóváhagyott egy 100 millió eurós (kb. 34 milliárd forintos – a szerk.) rendkívüli nemzetközi alapot, amely nemzetközi szinten a Covid-19 vészhelyzet elleni küzdelem támogatására irányul.

30 millió eurót azonnal felhasználnak az olaszországi egészségügyi vészhelyzetre. Az alap a gazdaság újbóli fellendítését is segíteni fogja.

Az alap elsősorban Olaszország támogatására jön létre, de olyan országokban is elérhető lesz, ahol Generali leányvállalatok működnek. Célja, hogy azonnali segítséget nyújtson ebben a gyorsan fejlődő válságban, középtávon pedig, hogy az érintett országok gazdasági helyreállításának erőfeszítéseit támogassa.

Philippe Donnet – CEO, Generali Group

A terv szerint az első, 30 millió eurós részlet a rendkívüli olaszországi vészhelyzetre áll rendelkezésre. Hogy pontosan mire használják majd, azt  a nemzeti egészségügyi és kormányzati szervek dönthetik el. A fennmaradó összeggel ott kívánnak segítséget nyújtani, ahol a Generali Group jelentős közvetlen hatást gyakorolhat: a krízis következtében nehéz helyzetben lévő Generali ügyfelek, vagy például a válság által különösen érintett ágazatok kis- és középvállalkozásainak és azok alkalmazottainak támogatása.

Rekord pénzügyi eredmények

A cégcsoport támogatási lehetőségeit és stabilitását 2019-es pénzügyi eredményei is alátámasztják, a tavalyi évet a vállalat rekord nagyságú, 5,2 milliárd eurós (+6,9%) működési eredménnyel és 2,7 milliárd eurós (+15.7%) nyereséggel zárta. A korrigált nettó árbevétel 2,2 milliárd euró. A vállalat tőkehelyzete kiváló, fizetőképességi mutatója 224%, az osztalék 6,7%-kal, részvényenként 0,96 euróval nőtt. A vagyonkezelési eredmény 280 millió euróra (+ 19%) emelkedett.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...