Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Ukrajnában harcoló külföldi zsoldosok  nem fognak hadifogoly státuszt kapni – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Figyelmeztetett, hogy minden Ukrajnában őrizetbe vett külföldi zsoldost Oroszország büntetőeljárás alá fog vonni – adta hírül a TASS orosz hírügynökség.

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint a nyugat által Ukrajnába küldött zsoldosok egyike sem élvezheti a nemzetközi humanitárius jog értelmében a harcosok jogát.

Hivatalosan kijelentem, hogy a Nyugat által Ukrajnába küldött, a kijevi nacionalista rezsimért harcoló zsoldosok közül senki sem tekinthető a nemzetközi humanitárius jog értelmében harcosnak, és nem élvezhet hadifogoly státuszt.

– hangsúlyozta Konasenkov. .

Kijelentette, hogy Ukrajnában a zsoldosok minden szabotázscselekményét a Nyugat által biztosított fegyverek használatával hajtották végre. Konasenkov elmondta, hogy külföldi zsoldosok támadják az orosz katonai és ellátó konvojokat, valamint a támogatást nyújtó repülőgépeket.

Az ukrán titkosszolgálatok által propagandacélból terjesztett videókban – mint állítólagos helyi civilek által készített felvételeken – kerülik, hogy a kamerák elé kerüljenek.

– mondta Konasenkov.

KORÁBBAN ÍRTUK

Lavrov az oroszoknak: Ne aggódjanak az új „vasfüggöny” miatt

Az oroszoknak nem kell félniük attól, hogy ismét a „vasfüggöny” mögé kerülnek, amely felépítése immár csak a nyugati országok megbízhatatlanságát és tárgyalási képtelenségét mutatja. A modern Oroszország "lehetőséget talál magának az életre és a fejlődésre", a szankciókkal pedig meg fogunk bírkózni

„Putyin vérebei”: Csecsen vadászok érkeznek Ukrajnába Zelenszkijért és társaiért – címre mennek?

A csecsen különleges erők „a vadászokból” álló osztagát küldik - vagy már küldték is be - Ukrajnába, hogy őrizetbe vegyenek (vagy meggyilkoljanak) bizonyos - Moszkva által háborús bűnökkel meggyanúsított - ukrán kormányzati tisztviselőket - írta a Daily Mail.Figyelmeztetett, hogy minden Ukrajnában fogva tartott külföldi zsoldost büntetőeljárás alá vonnak.

A legjobb esetben is számíthatnak arra, hogy bűnözőként vádat emelnek ellenük. Arra kérünk minden külföldi állampolgárt, aki esetleg a kijevi nacionalista rezsimért harcolni akar, gondolja át egy tucatszor, mielőtt nekivágna.

– figyelmeztetett Konasenkov.

Nyitókép: TASS


Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...