Kövesse Facebook oldalunkat!

A háború nyomán kialakult kaotikus helyzetben a biztosítók átvállalják a határbiztosítási díj túlnyomó részét, és jelképes összegért, havi ezer forintért biztosítanak fedezetet a rendkívüli állapotok fennmaradásáig a személygépkocsival érkezőknek – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a Magyarországra érkező ukrán honosságú gépjárműveknek rendelkezniük kellene a biztosítójuk által kibocsátott, s a kötelező gépjármű biztosítási fedezet meglétét igazoló zöldkártyával. Ennek hiányában a határon kell határbiztosítást kötniük, amelynek normál tarifája személygépkocsik esetében egy hónapra kilencvenezer forint lenne.

A kedvezményes díjú határbiztosítási fedezet jelenleg az Allianz Hungária Zrt. négy irodájában vásárolható meg – tájékoztattak.

A MABISZ jelezte, hogy az Oroszországgal szemben eddig életbe léptetett pénzügyi szankciók érinthetik a hazai biztosítók egyes ügyfeleit is.

A szövetség tagjai a lehető legrugalmasabban próbálnak eljárni, így például a kárkifizetéseket a biztosítók oda küldik, ahová az ügyfél kéri; adott esetben, ha valaki nehezen hozzáférhető számlaszámmal rendelkezik, lehetőség van akár készpénzes kifizetésre is – tájékoztattak.

A unit-linked biztosításokat érintően a szankciók által érintett befektetési eszközöket a Biztosítási törvényben meghatározott szabályok szerint függesztik fel vagy függesztették fel olyan esetekben, ahol a befektetési egységek árfolyama azért nem állapítható meg, mert az alap eszközei részben vagy egészben illikviddé váltak – húzták alá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy amennyiben az utas olyan területre utazik, amely az utazás napján szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium által „utazásra nem javasolt térségek” listáján, a szerződés nem nyújt szolgáltatást a felmerülő kárigényekre.

A Konzuli Szolgálat honlapján a minisztérium február 24-e óta Ukrajnát az I-es (piros) utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta – emlékeztettek.

Az Ukrajnába történő beutazás semmilyen körülmények között sem javasolt – hangsúlyozták.

Egyes társaságok utasbiztosítása megtéríti az átsorolás időpontjában már Ukrajnában tartózkodó biztosított külföldön ért személyi kárait, ha az a háborús események kezdetétől számított meghatározott számú napon belül történt, és a biztosított nem volt aktív résztvevője a cselekményeknek – ismertették. Hozzátették: a vagyontárgyakban keletkezett károkat azonban ebben az esetben sem térítik meg; a konkrét feltételekről az egyes társaságok honlapján lehet tájékozódni.

A biztosítók szolgáltatásaikat egyéb területeken változatlan módon nyújtják – összegezték végül a közleményben.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...