Barion Pixel
18.2 C
Budapest
- 2023. szeptember 30.
/  Jeromos
Kezdőlap Címkék Ukrajna

Címke: Ukrajna

Amíg az OTP feketelistán van, a kormány nem járul hozzá semmilyen EU-s finanszírozáshoz

Magyarország mindaddig nem járul hozzá az ukrajnai fegyverszállítás semmilyen további európai uniós finanszírozásához, amíg Kijev le nem veszi az OTP-t a háború nemzetközi szponzorainak listájáról - szögezte le kedden Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Putyin: Oroszország csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására

Oroszország két-három napja csapást mért az ukrán katonai hírszerzés főhadiszállására - mondta el Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Rosszija 24 hírtelevízió adásában.

Az USA vért akar: Orbán Viktor nem hagyja, hogy belepréseljenek minket a háborúba

Az Egyesült Államok nem adta fel a tervét, hogy mindenkit "belepréseljen" egy háborús szövetségbe - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ezért fontos a béke: Orbán Viktor szerint ha világháború lesz, akkor atomháború lesz

Ha világháború lesz, akkor atomháború lesz - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az ukrajnai háború eszkalációjának veszélyére figyelmeztetve pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Országgyűlés: A vizipipázásról és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is tárgyalnak a képviselők

Az orosz-ukrán háború miatti veszélyhelyzet meghosszabbításáról tárgyal szerdán az Országgyűlés, amelynek napirendjén az a törvényjavaslat is szerepel, amely néhány vidéki kórház fenntartói jogát egyetemeknek adja át.

Zelenszkij: Bahmut elvesztése esetén az ukrán társadalom kompromisszumot fog követelni

Ha az ukrán fegyveres erők nem nyerik meg a Donyeck megyei Bahmut (Oroszul Artemovszk) városáért vívott csatát, erősödni fog az Ukrajnára nehezedő nemzetközi és országon belüli nyomás annak érdekében, hogy számára elfogadhatatlan kompromisszumokat kössön Oroszországgal

Kiolvasztották a vérkonzerveket – Előre tájékoztatták a németeket a készülő orosz támadásról

A berlini amerikai nagykövetség egy nappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának kezdete előtt, 2022. február 23-án tájékoztatta Robert Habeck német alkancellárt, hogy másnap megkezdődik a támadás

Oroszország el fogja tolni határaitól a fenyegetést

Minél nagyobb lesz az Ukrajnának szállított fegyverek hatótávolsága, annál messzebbre fogja Oroszország eltolni a határaitól a fenyegetést - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök kedden Moszkvában az orosz parlament két házához intézett üzenetében.

Valgyimir Putyin: Senki se sajnálja azokat, akik jachtokat meg palotákat veszítettek külföldön

Az egyszerű orosz állampolgárok egyáltalán nem sajnálják azokat, akik külföldön jachtokat, palotákat és tőkét veszítettek a különleges művelet miatt. Ezt Vlagyimir Putyin orosz vezető nyilatkozta a szövetségi közgyűlés előtti beszédében - írta a pravda.ru kedden.

TUxit? – Májusban kiderül kilép-e a NATO-ból Törökország

Májusban parlamenti és elnökválasztást tartanak Törökországban, amelyek meghatározzák az ország jövőbeli külpolitikáját. Ezt az oroszországi Arab és Iszlám Tanulmányok Központjának vezető kutatója, Borisz Dolgov történész nyilatkozta a Pravda.Ru-nak

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK