Barion Pixel
26.9 C
Budapest
- 2022. augusztus 11.
/  Zsuzsanna, Tiborc
Kezdőlap Címkék Ukrajna

Címke: Ukrajna

Pravda: Kivégzik az oroszok az Ukrajnában lekapcsolt brit zsoldosokat

A DPR törvényei szerint a külföldiekre halálbüntetés vár. Az ügynökség szerint megállapították Andrew Hill és Sean Pinner brit állampolgárok , valamint Saadoun Brahim marokkói állampolgárok részvételét a Donbass elleni harcokban

Pravda: A Nyugat a győzelem illúziójában tartja Ukrajnát, hogy a fegyverekkel pénzt keressen

Volodimir Zelenszkij hétfő este külön beszédet készül tartani a mariupoli Azovstal helyzetéről. Ezt Olekszij Aresztovics , az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója nyilatkozta.

Pravda: Új-Zélandra menekülne az USA vezetése, ha Oroszország megrakétázná őket

A Nemzetvédelem magazin főszerkesztője, Igor Korotcsenko nyugállományú orosz ezredes elmondta, hogy Oroszországnak olyan erős fegyverei vannak, amelyek képesek megsemmisíteni bármelyik amerikai döntéshozó központot, ha arra szükség van.

Putyin a megelőző csapásról: A NATO hóhérjai és az ukrán nácik már régóta fenyegették...

Oroszország ukrajnai katonai fellépésével agressziót akadályozott meg - hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök a náci Németország felett aratott győzelem 77. évfordulóján a Vörös téren megrendezett katonai díszszemlén elmondott beszédében.

Szivatós szankciók: Németországban már csaknem 800 forintba kerül egy liter gázolaj

Németországban drágult leginkább a dízel üzemanyag az EU-ban az ukrajnai háború kezdete óta, már majdnem 800 forintot (2,075 eurót) kell fizetni érte literenként, a benzinnél pedig csak Ausztriában regisztráltak nagyobb áremelkedést egy vasárnap ismertetett kimutatás szerint.

Dmitrij Medvegyev: Zelenszkij nem köt békét, mert az a politikai karrierje végét jelentené

Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnöknek nincs szüksége békés rendezésre – szögezte le Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács alelnöke.

Szijjártó Péter: Javult a helyzet, a hétvégén visszaköltözött Kijevbe a magyar nagykövetség

Mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség - jelentette be Szijjártó Péter hétfőn a hivatalos közösségi oldalán.

Pravda: Lengyelország békefenntartás címén agressziót készít elő Nyugat-Ukrajna ellen

A lengyel hatóságok azon kijelentései, hogy nem terveznek csapatokat Nyugat-Ukrajnába küldeni annak későbbi annektálása céljából, aligha igazak. A varsói szavak és valós tettek következetlenségeire hívja fel a figyelmet egyszerre több elemző - írta a Prada.ru orosz hírportál.

Moszkva szerint: Ukrajnát külföldről irányítják

Oroszország figyelmeztette Svédországot és Finnországot esetleges NATO-csatlakozásuk következményeire - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdán a Rosszija-24 tévécsatornának nyilatkozva.

Allianz Trade: Borúsan látják a 2022-es évet az exportra termelő vállalatok

Habár mindenki hatalmas fellendülést várt, az Ukrajna elleni háború miatt a 2022-ben exportforgalmuk növekedésére számító vállalatok aránya 94%-ról 78%-ra esett vissza – derül ki az Allianz Trade globális kutatásából, melyben 3000 céget kérdeztek.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK