Barion Pixel
32.3 C
Budapest
- 2024. július 14.
/  Örs, Stella
Kezdőlap Címkék Kölcsön

Címke: kölcsön

KPMG: Szigorodnak a hitelezés szabályai Magyarországon

2023. július 1-től módosított szabályok alkalmazandók a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató ("JTM") meghatározása kapcsán - írta a KPMG.

Visszatérhet a kedv a lakáshitelekhez? Itt vannak az első pozitív jelek!

Bár az infláció elleni harc miatt a kamatszintek még mindig magasnak mondhatóak, a lakáshitel felvételi kedv az élénkülés jeleit mutatja - közölte az ingatlan.com-csoporthoz tartozó money.hu. 

MNB: Csökkent a lakáshitelek költsége februárban, mérséklődött az új szerződések értéke

A háztartások által újonnan felvett lakáshitelek átlagos hitelköltség mutatója februárban 10,95 százalék volt, ami 0,72 százalékpontos csökkenés az előző hónaphoz képest - közölte a Magyar Nemzeti honlapján hétfőn.

A K&H Bank az elmúlt 3,5 évben több mint 225 milliárd forint babaváró kölcsönt...

A K&H az elmúlt 3,5 évben több mint 225 milliárd forint értékben folyósított babaváró kölcsönt, ebből 60 milliárdot 2022-ben vettek fel, a bank piaci részesedése ebben a szegmensben a 2021-es 11,8 százalékról 13,5 százalékra nőtt

Rivalizálnak a bankok, tízmilliárdok maradhatnak a lakosságnál

Az infláció a magasban, a kamatok is emelkedő pályán, a mindennapi kiadások is egyre nagyobb terhet jelentenek.

Mintha nem lenne holnap: Megrohanták a bankokat, megugrottak a betéti kamatok

Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban. A money.hu szakértői szerint nem csak az új betétek összege, de a betétekre fizetett kamat is 9 éves csúcsra jutott márciusban.

money.hu: A hitelmoratórium után rendben fizetünk

Továbbra sem látszik érdemi növekedés a moratóriumból kikerült, hitelüket nem törlesztő ügyfelek számában, a bankok szerint az adósok döntő része rendben visszatért a törlesztéshez – derül ki a  money.hu körkérdéséből.

MFB: Már csak november végéig igényelhető a Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak november végéig van lehetőségük arra, hogy igényeljék a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönét; a kamatmentes, 10 éves futamidőre szóló, maximum 10 millió forintos hitelt

Moratórium-dilemma: Hiába ugrik meg 60 százalékkal a tartózás, az adósok mégsem lépnek ki

Hiába mutatott elrettentő számokat a Magyar Nemzeti Bank arról, hogy az egyébként ma törleszteni tudók számára mekkora többletterhet jelenthet a fizetési moratóriumban maradás, a money.hu körkérdéséből kiderült: az elmúlt hetekben a legtöbb banknál nem ugrott meg a kilépők száma.

Kis jubileum: Két éves lesz a Babaváró kölcsön!

Pár nap múlva lesz 2 éves a kormány családtámogatási intézkedései között kifejezetten a gyermekvállalás ösztönzését célzó megoldása, a babaváró kölcsön, amely az államilag támogatott konstrukciók közül a legkedvezőbb feltételeket biztosítja.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK