Kövesse Facebook oldalunkat!

A világon mindenhol egyre több termék és szolgáltatás értékesítése terelődik át az online csatornákra. Hazánkban a közvetítői szektorban már több mint egy évtizede elfogadott, sőt teljesen természetes az integrált biztosítási díjösszehasonlító rendszerek használata. Kevésbé ismert tény, hogy néhány éve már a kárbejelentés, kárkezelés területén is létezik kényelmes, felhasználóbarát online megoldás eKárbejelentés néven, amely a biztosításközvetítők részére nyújt lehetőséget a költséghatékony ügyviteli folyamatmenedzsmentre a károk kezelésénél. Gémesi Ferenccel, kárrendezési szakértővel, az eKárbejelentés társalapítójával beszélgetünk.

(x) Szponzorált tartalom. A cikk megjelenését az SK Trend Kft. támogatta. | Köszönjük!
Szeretne megjelenni a Biztosító Magazinban? Rendeljen cikket! A részletekért kattintson a médiaajánlatra!

Miért hoztátok létre az eKárbejelentés szolgáltatást? Kinek nyújt segítséget a használata?

A digitalizáció térnyerése rendkívül gyorsan és elképesztő mértékben változtatta meg a magyar biztostásközvetítői piacot. Sokan vannak, akik a mindennapi ügyeiket már évek óta az online térben intézik. A COVID-19 járvány hatására napjainkban már azok is ilyen felületek használatára kényszerülnek, akik eddig kevésbé éltek a digitális tér által kínált lehetőségekkel. A digitalizáció feltétlen híveinek és az ezzel még csak most ismerkedő cégeknek is remek megoldást jelent a kárbejelentés, kárkezelés területén az évek óta működő, fejlődő eKárbejelentés oldala.

Az elektronikus kárbejelentés egyik legnagyobb előnye, hogy cégünk a biztosítótársaságok által megkívánt, illetve számukra leginkább megfelelő elektronikus csatornára tereli a kárbejelentéseket, így a biztosítótársaság hamarabb tudja megkezdeni a kárrendezést. Csökken az emberi mulasztás, illetve hibázás lehetősége és a folyamat során számos olyan kiegészítő szolgáltatást kínálunk, amely elkötelezetté teszi az ügyfeleket a közvetítők felé.

A magyar társadalom rendkívüli módon alulinformált és abszolút nem tudatos a biztosításokkal kapcsolatban.

Amikor valakinek biztosítási kára keletkezik, hirtelen azt sem tudja, hova forduljon, mi legyen az első lépés, miként tudná megoldani a problémáját. Sajnos ezeket az ügyfeleket, gyakran elveszítik az alkuszok, vagy azért, mert a károsult nem a közvetítőjéhez fordul a problémájával, vagy éppen megteszi azt, de a közvetítők nem szolgálják ki, vagy nem megfelelő színvonalon oldják meg a káresetekkel kapcsolatos ügyféligényeiket.

Szerencsés esetben az ügyfelek felkeresik biztosításközvetítőjüket, ami jó lehetőséget kínál az üzletkötőknek az ügyfél minőségi kiszolgálására, az üzleti kapcsolat elmélyítésére és újabb biztosítások értékesítésére, ezáltal az ügyfél hosszútávú bizalmának megnyerésére. Ebben az esetben óriási segítség a folyamatot felgyorsító kiváló eszköz az eKárbejelentés által fejlesztett és biztosított elektronikus kárbejelentő felület. Rendszerünkben könnyen, egyszerűen és akár pár perc alatt be lehet jelenteni a biztosítók felé a károkat.

Bátran merem állítani, hogy számos előnyt biztosít a szolgáltatásunk mind a közvetítők, mind ügyfeleik részére.

Milyen típusú károk bejelentésére van lehetőség?

Szinte az összes biztosítási termék kárbejelentése megoldott a rendszerben. Bár a közvetítők elsősorban a vagyonbiztosítások területén tevékenykednek, egyre több bejelentés érkezik az élet, a vállalkozói vagyon, illetve a társasház biztosításokra vonatkozóan.

Fontos szem előtt tartani, hogy az ügyfelek számára a kár bejelentése csak egy szükséges rossz. A valós céljuk az, hogy a kárukat mielőbb elhárítsák és megtérítsék.

Mi azonban ennél továbbgondolkodtunk azzal a nem titkolt céllal, hogy a biztosításközvetítőket még inkább támogassuk ügyfeleik magas színvonalú kiszolgálásában a hosszú távú, bizalmon alapuló szakértői ügyfélkapcsolat kialakításának és fenntartásának érdekében. Egy olyan modern szolgáltatás, mint a miénk, nem érhet véget azzal, hogy eljuttatjuk a kárbejelentést a biztosítóhoz. Teljeskörű megoldást kínálunk a közvetítőknek és ügyfeleiknek egyaránt.

Mik ezek a szolgáltatások?

Megpróbáljuk a lehető legtöbb területen levenni a terhet a közvetítőkről és ügyfeleikről. Gépjárműbiztosítási területen partnerünkön, a KÁRWEB-en keresztül biztosítjuk a szervíz ajánlást, amely év eleje óta a KGFB és a Casco kárbejelentő űrlap kitöltésekor kérhető, valamint a gépjárműjavítási-ajánlatközvetítést is. Ilyen esetben a rendszer automatikusan kitölti a megadott adatokkal a KÁRWEB igénybevételéhez szükséges nyomtatványt megkönnyítve ezzel a kárfelvétel során felmerülő papírmunkát és így a kárfelvételi folyamatot, arról nem is beszélve, hogy rengeteg időt spórolunk az ügyfeleknek, és a felhasználóinknak. Ráadásul a kárbejelentést követően a KÁRWEB call centere rövid időn belül felveszi a károsulttal a kapcsolatot, hogy a folyamatokról tájékoztatást adjon és segítséget nyújtson a megfelelő szervíz kiválasztásában.

Lakáskárok esetén szintén van megoldásunk a gyors kárenyhítésre, kárelhárításra. Ebben az esetben talán még fontosabb, hogy gyorsan, megbízható kivitelezőt találjon a károsult biztosított.

Úgy gondolom, mindenki előtt ismert tény, hogy ma még az is nehezen talál megbízható építőipari kivitelezőt, akinek van pénze és tervezett építkezésbe, vagy felújításba kezd.

A váratlan helyzetek megoldására ráadásul speciális felkészültségre és kapcsolatrendszerre van szükség.

Rendszerünkben opcionális lehetőség a kárfelvételi folyamat részeként egy vagy több kivitelező cég keresése. Partnerünk ebben a FIX24.hu, amely többszáz építőipari vállalkozással áll kapcsolatban, így Budapesten és Pest megyében is gyorsan képes kivitelező partnert küldeni és ezzel megoldást találni a kár elhárítására.

Más területeken is történtek fejlesztések?

Az eKárbejelentés oldal kárbejelentő felülete az elmúlt időszakban számos fejlesztésen esett át annak érdekében, hogy minél inkább felhasználó barát felületté váljon és egyre hatékonyabban könnyítse meg, egyszerűsítse, illetve tegye gyorsabbá a kárbejelentés és kárkezelés folyamatát.

Örömmel látom, hogy az ekárbejelentés.hu által kínált egyszerűsített kárbejelentési lehetőséggel egyre többen élnek. Ebben az évben már több mint 4.000 alkalommal vették igénybe a rendszert új kárbejelentés megtételéhez. A bejelentések 90%-a a biztosításközvetítő cégek által használt rendszerekbe integrált csatornáról érkezett be.

A növekedés nagymértékben köszönhető a legnagyobb magyar IT integrátor céggel való együttműködésünknek. Elsőként az SK Trend rendszerében jelent meg az eKárbejelentés kiegészítő modulként. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a két rendszer interface-eken keresztül kommunikál egymással, így a kárbejelentő kitöltése a saját kezelésben lévő szerződések esetében automatikus adatbeolvasással történik meg, lerövidítve ezzel a bejelentési időt és kényelmesebbé téve a szolgáltatás napi szintű használatát.

Más rendszerekben még nem elérhető a szolgáltatás?

Tárgyalunk a többi integrátor céggel is, de a projekt indítása és megvalósítása még várat magára. Természetesen nem csak az IT szolgáltatók képesek a szolgáltatásaink beépítésére. A saját rendszerrel rendelkező közvetítőcégek felé is nyitottak vagyunk, hiszen kitűnő kiegészítő szolgáltatást kínálunk az online felületeken is. 

A fejlesztések jövőre sem állnak meg. Célunk, hogy biztosítási tanácsadó partnereink részére egy

olyan kárnyilvántartó rendszer építsünk fel, amelyben teljeskörűen kezelni tudják az általuk megtett kárbejelentéseket.

A fejlesztés során az eKárbejelentés folyamatosan egyeztet a biztosító társaságokkal a közvetlen Web Service kapcsolat mielőbbi kialakítása érdekében.

Kik számotokra az ideális ügyfelek?

Minden ügyfél fontos a számunkra, de elsősorban azokkal a partnerekkel szeretnénk együttműködni, akik szolgáltatásaik bővítése által kívánnak magasabb minőségű ügyfélélményt nyújtani és stabil, hosszú távú kapcsolatot kialakítani az ügyfeleikkel.

Ma még méltatlanul elhanyagolt terület a kárkezelés Magyarországon.

Mindenki számára az a fontos, az elsődleges, hogy új szerződéseket kössön, pedig sokkal egyszerűbb és jövedelmezőbb a meglévő ügyfeleket megbecsülni. A megbecsült ügyfelet pedig ki kell szolgálni. Egy károsult ügyfél tisztességes, minőségi kiszolgálása pedig elengedhetetlen egy biztosítási tanácsadó számára. Az ideális ügyfél számunkra az az innovatív közvetítő vállalkozás és vezetője, aki hosszútávon gondolkozik, minőségi szolgáltatást kínál, és hatékonyságra törekszik.

(x) Szponzorált tartalom. A cikk megjelenését az SK Trend Kft. támogatta. | Köszönjük!
Szeretne megjelenni a Biztosító Magazinban? Rendeljen cikket! A részletekért kattintson a médiaajánlatra!

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...