Kövesse Facebook oldalunkat!

A karácsonyi ünnepeket megelőző hetekben megnő a gépjárművekkel kapcsolatos kárbejelentések száma a biztosítóknál. Az autósok egy része ilyenkor feszültebb, jobban stresszelnek az utakon és emiatt sok a koccanás. Figyeljünk oda vezetés közben, legyünk türelmesebbek autóstársainkkal – hívta fel a Biztosító Magazin olvasóinak figyelmét Majzik Ferenc a karexpert.hu portál társalapítója.

Ideje lecserélni a nyári gumikat

Ha megnézzük az időjárás jelentést, abból kiderül, hogy alig pár hetünk maradt lecserélni a nyári gumikat. Eddig kellemes szeptemberi idő volt, de előbb-utóbb biztosan beköszöntenek majd a hidegebb napok. Ha a lehűlés hirtelen érkezik – és erre jó esély van – az autósok egyszerre fogják megrohanni a gumiszerelő műhelyeket és ehhez még az sem kell, hogy hó essen, mert ha arra ébredünk, hogy az autó szélvédője már lefagyott, mindenki rohanni fog a gumishoz – figyelmeztetett Majzik Ferenc, a karexpert.hu kárasszisztencia szolgáltató cég társalapítója.

Majzik Ferenc emlékeztetett: Mostanában idegesebbek az emberek, ilyenkor mindenki rohan a céges bulikra vagy a plázákba vásárolni és emiatt sok a koccanás. Nem feltétlenül nagy károkra kell gondolni:

egy kisebb koccanás is éppen elég nagy lehet ahhoz, hogy elrontsa a napunkat vagy a hetünket.

Figyeljünk a plázákban, mélygarázsokban is

Különösen érdemes ügyelni a bevásárlóközpontok parkolóiban és mélygarázsaiban, mivel a tumultus ilyenkor ott is nagyobb a megszokottnál. Előfordulhat például, hogy a bevásárlókocsit nekitolják az autónak, ezért távozás előtt érdemes röviden körbejárni az autót – javasolta Majzik Ferenc.

Hozzátette: Az év vége felé az embereknek inkább lazítani kellene, ehelyett sokan feszültebbek, ingerültebbek lesznek és ez a vezetési stíluson is meglátszik. Sokan jönnek fel Budapest környékéről a fővárosba vásárolni, köztük olyan autósok is, akik szerényebb helyismerettel rendelkeznek, legyünk velük is türelmesebbek.

Megnő a kárbejelentések száma

A karexpert.hu call-centerébe ilyenkor az átlagnál több kárbejelentés érkezik. Az ügyfeleknek ennek ellenére nem kell hosszú ügyintézési időre számítani, mivel a kárexpertes kollégák felkészültek az ilyenkor szokásos rohamra, a károkat továbbra is 24 órán belül továbbítják a biztosítóknak – mondta Majzik Ferenc.

Legyünk óvatosak az utakon, vezessünk körültekintően!

Profikra is bízhatjuk a kárügyintézést

Ha valaki tehát attól tart, hogy a karácsony előtti nagy pörgésben autója megsérülhet, de már nem lenne ideje – vagy energiája – az ilyenkor szokásos biztosítási köröket megfutni, a karexpert.hu által kínált 3000 forintos kárasszisztencia szolgáltatással ezt profi kárszakértőkre is bízhatja.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...