Kövesse Facebook oldalunkat!

A háztartások által újonnan felvett lakáshitelek átlagos hitelköltség mutatója februárban 10,95 százalék volt, ami 0,72 százalékpontos csökkenés az előző hónaphoz képest – közölte a Magyar Nemzeti honlapján hétfőn.

A tájékoztatóból kiderül, hogy az új szerződések értéke 33,1 milliárd forintot tett ki az év második hónapjában, 7,7 milliárddal kevesebbet, mint januárban.

A személyi hiteleknél a hitelköltség mutató szintén csökkent februárra, a szerződéses összeg azonban a januári 29,9 milliárd forintról 35 milliárdra nőtt.

A háztartások forint és éven belüli euró betéteinek átlagos kamata 0,22 százalékponttal 12,10 százalékra emelkedett, az új szerződések összege azonban csaknem 86 milliárd forinttal kevesebb volt, mint az év első hónapjában.

A nem pénzügyi vállalatok forinthiteleinek átlagos kamatlába csaknem egy százalékponttal, 16,10 százalékra nőtt, az új szerződések értéke pedig 200 millió forinttal 12,5 milliárd forintra nőtt – olvasható az MNB tájékoztatójában.

Nyitókép: Biztosító Magazin.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...