Barion Pixel
22.7 C
Budapest
- 2024. április 15.
/  Anasztázia, Tas
Kezdőlap Címkék MNB

Címke: MNB

MNB: Újabb szintre lép az azonnali fizetés

Április 1-től minden hazai fogyasztó és vállalkozás teljesítheti fizetési tranzakcióit fizetési kérelem elfogadásával és arra válaszul azonnali fizetés kezdeményezésével - közölte a Magyar Nemzeti Bank szerdán az MTI-vel.

Lecsapott az MNB: 14 milliós bírságot kapott a CIG Pannónia Életbiztosító!

Hiányos befektetési életbiztosítási szerződések miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 14 millió forint bírságot szabott ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-re.

A pénzügyi tudatosságról tartott előadást az MNB alelnöke

A pénzügyi tudatosságról, a pénz gazdasági szerepéről és a használata során fenyegető veszélyekről tartott előadást Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Hernádnémeti Református Általános Iskolában a hatodik osztályos gyerekeknek a Pénz7 című rendezvény alkalmából.

Jubileum! 10. alkalommal rendezik meg a PÉNZ7 rendezvénysorozatot

A pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7 rendezvénysorozatot 2024. március 4-8. között rendezik meg, immár a tizedik alkalommal.

MNB: Tolódik a Novis Biztosító felszámolása, az ügyfeleknek mérlegelni kell helyzetüket

Bár a pozsonyi Novis Biztosító engedélyét csaknem háromnegyed éve visszavonták, a bíróság még nem rendelte el a felszámolást, és a mintegy hétezer magyar ügyfél közül sokan még mindig fizetik díjukat.

MNB: Az infláció 34 hónap után visszatért a jegybanki toleranciasávba

2024 januárjában folytatódott az infláció gyors ütemű csökkenése. 2021 márciusa után 34 hónappal ismét a jegybanki toleranciasávon belülre került az árindex - állapította meg a januári adatokat értélve a Magyar Nemzeti Bank.

Fő az óvatosság: Az MNB csalókra figyelmeztet

Ismert utaztatási társaságok külföldi autókölcsönzési vagy szállásadói partnereihez kötődő ügyleteknél fordulhattak elő digitális bankkártya-csalási kísérletek. A támadások nem a biztonságosan működő magyar bankoknál, hanem...

MNB: A Posta Biztosító is megkapta a fogyasztóbarát otthonbiztosítás minősítést

A Posta Biztosító is megkapta a fogyasztóbarát otthonbiztosítás minősítést, a biztosító termékével tizenháromra bővült a fogyasztóbarát otthonbiztosítást kínáló biztosítók köre, ami majdnem teljes piaci lefedettséget jelent

Megszólalt az MNB: A biztosítóknak is fel kell készülniük a környezeti kockázatokra

Ajánlást adott ki az MNB a hazai biztosítóknak az éghajlatváltozási, környezeti kockázatok azonosításáról, kezeléséről és közzétételéről, illetve üzleti tevékenység során a környezeti fenntarthatósági szempontok érvényesítéséről.

Repült a bírság: Az MNB webáruházakat büntetett meg

Közel 15 millió forint bírságot szabott ki az MNB az Extreme Digital-eMAG Kft.-re a pénzpiaci többes ügynöki tevékenységéhez kötődő jogsértések miatt. A társaság ügyféltájékoztatási tevékenysége számos ponton jogsértő volt, egyes nyilvántartásai is hiányosak voltak és nem igazolta megfelelő mennyiségű versengő hiteltermék elemzését.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK