Barion Pixel
5.9 C
Budapest
- 2022. december 5.
/  Vilma
Kezdőlap Címkék MNB

Címke: MNB

A készpénz zombimegtakarítás – A kormány stratégiai ágazatnak tekinti a biztosítást

A kormány stratégiai szektornak tartja a biztosítási szektor, ami nagyobb figyelmet érdemel. A jövőben az öngondoskodás, az egészségbiztosítás, a lakásbiztosítás és az agrárbiztosítás területén sokkal aktívabb beavatkozási folyamatra lehet számítani.

Kamatdöntő ülést tart az MNB, a KSH pedig fontos adatokat tesz közzé

Kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pedig több makrogazdasági adatot tesz közzé a jövő héten.

Az MNB felügyeleti biztost küldött egy biztosító egyesülethez

Az MNB átfogó vizsgálata befejezéséig, de legföljebb négy hónapra felügyeleti biztost rendelt ki a mezőgazdasági biztosításokat kínáló Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületéhez.

Lecsapott az MNB: 6 biztosító kapott fogyasztóvédelmi bírságot

A biztosítók döntően megfelelően alkalmazzák a tavaly életbe lépett új kárrendezési szabályokat, ezért csak kisebb hiányosságokat talált a jegybank;

Az MNB folytatja a rendszeres betéti gyorstendereket

Folytatja a rendszeres betéti gyorstendereket a Magyar Nemzeti Bank - közölte a honlapján hétfőn a jegybank.

Az MNB 1201 milliárd forint betétet fogadott el hétfői gyorstenderén

Az MNB hétfői betéti gyorstenderén 1201,2 milliárd forint betétet ajánlottak fel a bankok 18,0 százalékos kamatra, és a jegybank a teljes összeget befogadta - közölte a jegybank a honlapján.

MNB: Már csaknem 2600 milliárd forintnyi likviditást köt le a hosszú futamidejű betét

A Magyar Nemzeti Bank hosszú futamidejű betéti tenderén 506 milliárd forint értékben fogadott el szerdán ajánlatokat, így már csaknem 2600 milliárd forintnyi likviditást köt le az új eszközben - közölte a jegybank a honlapján.

MNB elemzés: Élelmiszerek és szolgáltatások gyorsították az inflációt szeptemberben

A szeptember havi infláció több mint felét az élelmiszerek, valamint a szabályozott árú termékek és szolgáltatások drágulása magyarázza. A feldolgozott élelmiszerek nélkül számított maginfláció havi emelkedése mérséklődött az augusztusi átárazást követően, vagyis ennél a termékcsoportnál az inflációs folyamatok mérséklődése tapasztalható

MNB: A monetáris szigorítás a likviditás szűkítésével folytatódik

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megtartotta első hosszú futamidejű betéti tenderét, amelyen 2093 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat; ezzel az MNB megkezdte a likviditás érdemi szűkítését, folytatva a monetáris szigorítást - közölte a jegybank.

Kandrács Csaba: A válság kezelése nem mehet a fenntarthatóság rovására

A jegybank nagy erőkkel dolgozik azon, hogy elsődleges céljának megfelelően az inflációt újra kontroll alá vonja, ugyanakkor a jelenlegi válság kezelése nem mehet a fenntarthatósági célok rovására - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnöke

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK