6.2 C
Budapest
- 2020. április 7.
Ma Herman napja van.
Kezdőlap Címkék MNB

Címke: MNB

MNB: Sok ügyfél jut levegőhöz a hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően

Sok lakossági és vállalati ügyfél "jut levegőhöz" a koronavírus-járvány miatt bevezetett hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően, mintegy 450 milliárd forintnyi kamatot nem kell megfizetni a veszélyhelyzet lezárultáig - mondta a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában pénteken.

Az MNB megbüntetett egy biztosítót: 50 milliós bírságot szabott ki a CIG EMABIT-ra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 50 millió forint bírságot szabott ki a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-re (CIG EMABIT) a kezesi biztosításokkal kapcsolatban feltárt jogsértések miatt, emellett a jegybank elutasította a biztosító helyreállítási tervét és április közepéig új terv benyújtására kötelezte a társaságot.

MNB matek: A jegybank szakértői a moratórium kihasználása mellett érvelnek

Az adósok szemszögéből nézve, fontos megérteni, hogy a pénznek időértéke van, ez tükröződik a kamatban, azaz a mostani 1 forint többet ér, mint a 10 év múlva ugyanannyi, hiszen a mostanit be lehet fektetni, kamatoztatni lehet és a kapott kamattal is ugyanez a helyzet.

Biztosítóknak, pénztáraknak üzent az MNB: Folyamatos üzletmenetet, az ügyfélvagyonok megóvását várják el

Vezetői körlevelekben jelezte elvárásait a biztosítók és pénztárak számára a koronavírussal kapcsolatos kockázatok mérséklése érdekében az MNB.

MNB állásfoglalás: A moratórium lejárta után nem emelkedhet az adósok törlesztőrészlete

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) olyan megoldásokat vár el a pénzügyi intézményektől, amelyekkel a fizetési haladék után - az elhalasztott törlesztések miatt - nem emelkedik az adósok törlesztőrészlete az eredetihez viszonyítva - közölte a jegybank hétfőn a honlapján.

Bírósághoz fordul a Delta Technologies az MNB határozatai kapcsán

A Delta Technologies Nyrt. jogszerűtlennek és elfogadhatatlannak tartja a Magyar Nemzeti Bank ma nyilvánosságra hozott, a társasággal kapcsolatos döntéseit, ezért bírósághoz fordul az MNB határozatainak hatályon kívül helyezése érdekében.

Az MNB több mint 100 milliós bírságolt szabott ki egy cégre

Százötmillió forint bírságot szabott ki az MNB a Delta Technologies Nyrt.-re (korábbi neve EST MEDIA Vagyonkezelő Nyrt.) tiltott piaci manipuláció és a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírások megsértése miatt.

Az MNB 70 millióra büntette a CIG Pannónia Életbiztosítót

A Magyar Nemzeti Bank 70 millió forint felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a CIG Pannónia Életbiztosítóra ügyfél-tájékoztatási, kiszervezési és egyéb hiányosságok miatt - közölte a jegybank kedden az MTI-vel.

MNB: Szigorú szankciók várnak az adataikat be nem küldő pénzügyi vállalkozásokra

Szigorúan fellép a továbbiakban az MNB az alapvető működési adataikat a jegybanknak késedelmesen vagy egyáltalán nem megküldő pénzügyi vállalkozásokkal szemben.

MNB: Indulhat az első minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás

A Magyar Nemzeti Bank pozitívan bírálta el az elsőként pályázó Union Biztosító minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítását, így ennek forgalmazása akár azonnal indulhat.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK