Barion Pixel
-2.7 C
Budapest
- 2022. január 24.
/  Timót
Kezdőlap Címkék MNB

Címke: MNB

Lecsapott az MNB: 111 milliós gigabírságot kapott egy tőzsdei cég

Az MNB összesen 111 millió forint bírságot szabott ki az OTT-ONE Nyrt.-re a tiltott piaci manipulációra, a bennfentes információ haladéktalan nyilvános közzétételére, illetve a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi rendelkezések megsértése miatt.

Matolcsy György: A kriptovaluták reneszánsza folytatódhat, de e téren még forr a világ

Az infláció a jegybankok legnagyobb ellensége, annak legyőzése a legfontosabb lépés a fenntarthatóság felé a pénz területén - írta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank MNB elnöke a magyarnemzet.hu-n hétfőn megjelent írásában.

Bekeményít az MNB: Blokkolhatják az illegális pénzügyi szolgáltatók honlapjait

Az MNB a befektetők érdekeinek védelmében idén január közepétől ideiglenesen elrendelheti a jogosulatlan pénzügyi szolgáltatók honlapjainak elérhetetlenné tételét.

MNB: A kamatstop 470 ezer lakossági jelzáloghitel-szerződést érint

Mintegy 470 ezer változó kamatozású lakossági jelzáloghitel-szerződést érint a januártól életbe lépett féléves kamatstop; ezeknek az ügyfeleknek küldenek levelet a bankok - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán péntek este.

MNB: Ismét emelte az alapkamatot a monetáris tanács

Egyhangúlag, 9 szavazattal döntött a monetáris tanács a jegybanki alapkamat 2,4 százalékra, az egynapos és egyhetes fedezett hitel kamatának 4,4 százalékra, az egynapos betét kamatának 2,4 százalékra emeléséről decemberi kamatdöntő ülésén

Addig nyújtózkodtunk: Nem kellett hitel a karácsonyhoz

Hiába tartották alacsonyan személyi hitel kamataikat év végén a bankok, a történelmi rekordmélységbe csúszó kamatfelár ellenére sem tolongtak az emberek, hogy személyi kölcsön felvételével...

Akcióban az MNB: 22 millió forintra büntettek egy biztosítót

Az MNB átfogó vizsgálata nyomán 22 millió forint bírságot szabott ki a Genertel Biztosítóra, egyebek közt az ügymenet kiszervezésének irányítása és ellenőrzése, a kgfb-szerződések állománykezelése, kárrendezése, illetve a casco és kgfb szerződéseknél az ügyfelek jogainak érvényesíthetősége terén feltárt hiányosságok miatt.

33 millós bírságot kapott az UniCredit Bank

Az MNB összesen 33 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki az UniCredit Bankra, a csoporthoz tartozó jelzálogbankra és lízingtársaságra hiányosságok miatt

MNB: 2022-ben is folytatódik az alapkamat-emelések sorozata

Az elhúzódó inflációs nyomás hosszú alapkamat-emeléseket indokol, tovább folytatódik a kamatemelések sorozata 2022-ben is - mondta Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a kamatdöntést követő online háttérbeszélgetésen kedden.

Károsultak pénzügyei: Az MNB egyösszegű biztosítási kárkifizetést szorgalmaz

A jegybank körlevelet küldött a biztosítóknak, hogy a nem-élet biztosítási - leggyakrabban KGFB-balesetek utáni - személyi sérüléses károsultakat megillető biztosítási járadékok egyösszegű megváltásánál támogassák az átlátható és az ügyfélérdeket előtérbe helyező kárrendezést.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK