Barion Pixel
18 C
Budapest
- 2023. június 1.
/  Tünde
Kezdőlap Címkék MNB

Címke: MNB

MNB: A KGFB díjak emelkedése jóval az infláció alatt maradt

Az idei I. negyedévben 9 százalékkal emelkedett a normál használatú személyautók átlagos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási éves állománydíja az egy évvel korábbival összevetve.

Bővült a KiberPajzs, a digitális pénzügyi bűnözők ellen létrehozott platform

KiberPajzs néven közös oktatási és kommunikációs együttműködést indított a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, az NMHH, az NBSZ-NKI, illetve az ORFK, melyhez az...

Lépett az MNB: 300 milliós gigabírságot kapott egy bizalmi vagyonkezelő

Az MNB 300 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt.-re annak jogosulatlan pénzkölcsönnyújtási tevékenysége miatt.

MNB: Kilőttek a klímabarát hitelek, termékkeresőt indít a jegybank

Megközelítette a félezer milliárd forintot az MNB zöld tőkekövetelmény-programja révén nyújtott banki hitelek volumene. Több hitelintézet már készíti elő zöld fogyasztóbarát lakáshitelét, akár fél százalékpont kamatkedvezményt nyújtva eddigi konstrukcióihoz képest.

Az MNB javadalmazási és tőkemegfelelési hibák miatt megbírságolta az Equilor Alapkezelőt

A Magyar Nemzeti Bank 16,3 millió forintos bírságot szabott ki az Equilor Alapkezelő Zrt.-re elsődlegesen a javadalmazási és tőkemegfelelési területeken talál hibák miatt - közölte a jegybank az MTI-vel.

MNB: Jelentősen nőnek a bankszámlák díjai

Május 1-jéig tíz bank emeli meg a tavalyi infláció miatt a lakossági számlák díjait, ezáltal akár több ezer forinttal is nőhetnek a fogyasztók éves terhei - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-nek eljuttatott közleményében.

Kamatdöntő ülést tart a monetáris tanács a jövő héten

Kamatdöntő ülést tart a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pedig több makrogazdasági adatot tesz közzé a jövő héten.

Lépett az MNB: Megabírságot kapott az Uniqa Biztosító

Az MNB 150 millió forint bírságot rótt ki az Uniqa Biztosító Zrt.-re egyebek mellett az életbiztosítások értékesítését és a gépjármű-kárrendezést érintő hiányos tájékoztatás, egyes termékek nem megfelelő szerződési feltételei, illetve informatikai biztonsági hiányosságok miatt

Aktuális gazdasági kérdésekről egyeztetett Matolcsy György és Varga Mihály

Szakmai egyeztetés keretében találkozott Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtök reggel.

A költészet napja: Demeter Szilárd szerint a Petőfi-érmék az anyagiakon jóval túlmutatnak

Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma, valamint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából a 200 forintos forgalmi érme emlékváltozatát, nagyméretű,

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK