Barion Pixel
13.7 C
Budapest
- 2024. február 29.
/  Elemér
Kezdőlap Címkék Hitel

Címke: hitel

Új csúcsra emelkedett az Eximbank hitelkihelyezése tavaly

Minden idők legmagasabb hitelkihelyezésével zárta a 2022-es évet az Eximbank: a hitelfolyósítások összértéke 567 milliárd forint volt, a bank mérlegfőösszege pedig év végén közel 30 százalékos növekedéssel elérte a 2091 milliárd forintot - közölte a pénzintézet az MTI-vel.

KPMG: Szigorodnak a hitelezés szabályai Magyarországon

2023. július 1-től módosított szabályok alkalmazandók a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató ("JTM") meghatározása kapcsán - írta a KPMG.

Visszatérhet a kedv a lakáshitelekhez? Itt vannak az első pozitív jelek!

Bár az infláció elleni harc miatt a kamatszintek még mindig magasnak mondhatóak, a lakáshitel felvételi kedv az élénkülés jeleit mutatja - közölte az ingatlan.com-csoporthoz tartozó money.hu. 

Zöld hitellel támogatja az energiahatékony lakásállományt az MKB Bank

Új, zöld hitelterméket vezetett be az MKB Bank – a hazai bankok közül az elsők között, 2023. április 1-től a bank ügyfelei számára elérhető a Zöld Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL), azt követően, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megújította annak keretrendszerét.

Zöld lakáshitellel segít csökkenteni a rezsit az Erste

Áprilistól zöld célokra is fel lehet venni a minősített fogyasztóbarát lakáshitelt az Ersténél. Az energiafelhasználásukat csökkenteni kívánó hitelfelvevők az új lakás vásárlása, illetve építése mellett korszerűsítésre és felújításhoz is igényelhetik a konstrukciót.  

MNB: Csökkent a lakáshitelek költsége februárban, mérséklődött az új szerződések értéke

A háztartások által újonnan felvett lakáshitelek átlagos hitelköltség mutatója februárban 10,95 százalék volt, ami 0,72 százalékpontos csökkenés az előző hónaphoz képest - közölte a Magyar Nemzeti honlapján hétfőn.

Fékre lépett a lakáshitelpiac, de az okos vevő ezt saját előnyére fordíthatja lakásvásárlásnál

Szűkült a lakáshitelezés múlt évben, a támogatott hitelkonstrukciók pedig nagyobb teret nyertek, derült ki a jegybank friss adataiból. A hitelfelvevők okos döntésekkel mégis közelebb juthatnak az új otthonhoz. Ennek okait mutatjuk be.

Erste Bank: Fordulat a Babavárónál, roham után visszaesés jöhet

Bár a Babaváró hitelek folyósítása az új évben is folytatódik, ám 2023 több szempontból fordulatot hoz a kölcsönnél. A rendkívül népszerű konstrukció sorsával kapcsolatos bizonytalanság az elmúlt év végén jelentős rohamot hozott

Újabb válságjel: Nettó hiteltörlesztővé válhatnak a családok a lakáshitel-piacon

A gazdasági válságokban az emberek igyekeznek megszabadulni a felgyülemlett tartozásaiktól – a pandémia kezdete óta korábban nem látott magasságokban van a lakáshitelek előtörlesztése.

Kedveskedik az OTP az ügyfeleknek: Új szolgáltatással növelnék a hitelfelvételi kedvet

Új szolgáltatással növelné a válság miatt csökkent hitelfelvételi kedvet az OTP Bank, elemzők szerint több bank is követni fogja a pénzintézet most bevezetett egyszeri kamatcsökkentő szolgáltatását.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK