Kövesse Facebook oldalunkat!

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak november végéig van lehetőségük arra, hogy igényeljék a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönét; a kamatmentes, 10 éves futamidőre szóló, maximum 10 millió forintos hitelt a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára dolgozta ki a bank.

Az MFB keddi tájékoztatása szerint a bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve készletek finanszírozására felhasználható kölcsönt eddig több mint 11 ezer vállalkozás igényelte, az átlagos hitelösszeg ügyletenként 8,74 millió forint.

A március 8-tól elérhető hitelprogram az eredeti terveknek megfelelően november 30-án zárul, a hitel felvételét tervező mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve egyesületek és nonprofit kft.-k eddig adhatják be hiteligényüket az országszerte megtalálható MFB Pontok bármelyikében.

A közleményben az MFB felhívta a figyelmet: a program októberi módosítása lehetővé teszi, hogy egy hiteligénylő két alkalommal is igényelhesse a kölcsönt a megfelelő feltételek teljesítésével. Emellett az MFB azoknak is lehetőséget biztosít a kölcsön igénybevételére, akik a GINOP-8.3.5-18 Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram “B” hitelcéljában kölcsönt vettek fel.

A minimum 1 millió, maximum 10 millió forint hitelösszegig elérhető Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozásoknak kínál segítséget és megoldást. A kölcsön a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek – kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj -, és saját forrás nélkül elérhető. A hitelt 10 éves futamidővel, 3 éves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően 100 százalékos előleg folyósításával.

A közleményben felidézték, hogy a kormányzati intézkedések egyik elemeként elindított program célja a koronavírus világjárvány miatt nehéz gazdasági helyzetbe került, a válság által leginkább sújtott ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint egyesületek és nonprofit kft.-k talpon maradásának biztosítása, illetve a járvány utáni működésre történő felkészülésük támogatása. A vállalkozások igényei alapján az MFB fokozatosan egyre szélesebb körben tette elérhetővé ezt a lehetőséget.

A Kamatmentes újraindítási gyorskölcsönnel az MFB célja továbbra is az, hogy a lehető legszélesebb körben segítse azokat a vállalkozásokat, amelyeket a koronavírus járvány gazdasági hatásai leginkább érintettek – hangsúlyozta a bank.

Az igényléshez szükséges információk megtalálhatók az mfb.hu és az Összetartók.hu oldalakon.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...