Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Európai Unió egymillió eurós (mintegy 390 millió forint) humanitárius segélyt juttat Pakisztánnak a lakosság megsegítésére a monszun okozta áradásokat követően – közölte az Európai Bizottság hétfőn Brüsszelben.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős biztos a közleményben kiemelte, hogy az elmúlt hetekben Pakisztánt sújtó áradások közvetlenül vagy közvetve mintegy 900 ezer embert érintenek.

Elmondta, az uniós finanszírozás segít kielégíteni az érintettek legsürgetőbb szükségleteit a monszun által leginkább sújtott Beludzsisztán, Szindh, Pandzsáb és Haibar-Pahtúnhva tartományokban. A segélyből támogatják majd a lakóhelyüket elhagyni kényszerültek lakhatását, valamint az alapvető szolgáltatások, köztük az ivóvíz-szolgáltatás helyreállítását és a higiéniai és egészségügyi ellátások biztosítását.

A hétfőn bejelentett finanszírozás kiegészíti az év elején Pakisztán számára elkülönített, a konfliktusok és az éghajlatváltozás okozta katasztrófák által sújtott lakosság megsegítésére szánt 16,5 millió eurós (mintegy 6,3 milliárd forint) humanitárius segélyt – tette hozzá közleményében az Európai Bizottság.

Az EU az 1990-es évek óta támogatja Pakisztánt, 2016 óta több mint 136 millió eurót különített el humanitárius segítségnyújtásra az ország számára. Pakisztán a globális felmelegedés okozta szélsőséges időjárás által leginkább sújtott országok egyikének számít.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...