Kövesse Facebook oldalunkat!

Olaszország csaknem egész területét elérte az újabb rendkívüli hőhullám szombaton, amelynek a meteorológusok az antik görög mitológia alvilági révészéről a Kharón nevet adták.

Tizenöt városban és térségeiben rendelték el a vörös színű, legmagasabb fokozatú hőségriasztást: a szardíniai Cagliariban, a szicíliai Messinában és Cataniában, a pugliai Bariban, a molisei Campobassóban, Rómában és a környékbeli Viterbóban, Latinában, Frosinonéban, Rietiben és Civitavecchiában, Firenzében és Bolognában, Perugiában és az adriai Pescarában.

Vasárnaptól a szicíliai Palermo is csatlakozik.

Az idei nyár újabb hőhulláma Afrikából hozza a forró levegőt. Az előrejelzések szerint a július közepén megszokott hőmérsékleti átlagnál 12 Celsius-fokkal is magasabbat mérhetnek.

A hőhullám egész jövő héten eltart, és hirtelen érkező, trópusi eső kísérheti.

A közép-olaszországi Toszkána és Lazio tartományban 41 és 43 fok közötti hőmérsékletet várnak.

A fővárosban kedden tetőzik a hőség 43 fokkal, de előtte és utána sem fog a hőmérő higanyszála 38 fok alá süllyedni. Rómában az eddigi melegrekordot tavaly júliusban mérték 40,7 fokkal, a korábbi csúcs 40,5 fok volt, 2007-ben rögzítették.

A legnagyobb forróság Szardínia és Szicília szigetén lesz 48 fok körüli hőmérséklettel. Szardínián a rekordot, 48,8 Celsius-fokot 2021 augusztusában mérték.

Nyitókép: Unspalsh.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...