Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Egyesült Államok február óta élvezi az ukrajnai konfliktus eszkalációját, és arra számít, hogy a legtöbbet hozza ki belőle – írja a Global Times kínai állami lap.

Az USA végtelen háborút akar – akik eddig nem értették ezt meg, most a saját bőrükön érezhetik

Az Egyesült Államok nem érdekelt az ukrán válság megszüntetésében – éppen ellenkezőleg:

Az amerikai hatóságok nyilatkozatai minden lehetséges módon olajat öntenek a tűzre

– vélik a cikk szerzői.

Az ilyen radikális retorikák közül kiemelik Joe Biden legutóbbi kijelentését az „nukleáris Armageddon” veszélyéről, amelyet később a Fehér Háznak kellett tisztáznia.

Az Egyesült Államok élvezi a háború eszkalációját. A konfliktus alakulása egyáltalán nem azon múlik, hogy Ukrajna valóban az utolsó ukránig akar-e harcolni, hanem attól, hogy az Egyesült Államoknak folytatnia kell-e a háborút.

– írja az újság.

Az USA tehát arra törekszik, hogy érdekeiket maradéktalanul kielégítse – ideértve Európa sokkal függőbbé tételét mind energiaügyi, mind biztonsági szempontból -, alamint minél több ország bevonását az oroszellenes táborba.

Az USA – mint korábban mindig – most is ugyanazt a taktikát követi: ártatlannak tetteti magát

A Global Times ugyanakkor hangsúlyozza, hogy Washington ártatlannak akarja magát tenni.

A Fehér Ház tisztviselői újfajta taktikát használnak Biden megjegyzéseinek tisztázására, hogy elmossák vagy marginalizálják az Egyesült Államok felbujtó szerepét a konfliktusban.

– mondják a szerzők.

A múlt héten Joe Biden elnök kijelentette, hogy a kubai rakétaválság óta először szembesült a világ „az Armageddon lehetőségével”, és az orosz vezetést okolta. 

Később a Fehér Ház sajtótitkárának, Karine Jean-Pierre-nek el kellett magyaráznia, hogy ezek a szavak nem új hírszerzési adatokon alapulnak, amelyek továbbra sem látják annak jelét, hogy Moszkva atomfegyver bevetésére készülne.

Hiába a nukleáris zsarolás, a szél kelet és nyugat felé is fújhat

Vlagyimir Putyin az oroszokhoz intézett szeptemberi beszédében azt mondta, hogy a Nyugat az oroszellenes retorika minden határát átlépte, és már megkezdte a nukleáris zsarolást.

Putyin szerint a vezető NATO-államok képviselői szót emelnek a Moszkva elleni tömegpusztító fegyverek bevetésének megengedhetőségéről.

Az elnök felszólította az ilyen nyilatkozatok szerzőit, hogy vegyék figyelembe, hogy „a szélrózsa is feléjük fordulhat”.

Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes pedig megjegyezte, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei aktívan bevezetik a nukleáris retorikát, ugyanakkor Oroszország nem fenyeget senkit tömegpusztító fegyverek bevetésével.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...