Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank hosszú futamidejű betéti tenderén 506 milliárd forint értékben fogadott el szerdán ajánlatokat, így már csaknem 2600 milliárd forintnyi likviditást köt le az új eszközben – közölte a jegybank a honlapján.

A közlemény szerint a hosszú betéti tenderrel az MNB folytatta a likviditás érdemi lekötését, és ezzel a monetáris szigorítást.

Az október 12-i változó kamatozású, 2 hónapos betéti tenderen 11 bank adott be ajánlatot, összesen 522 milliárd forint értékben, amelyből az MNB 506 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat. A 2 hónapos futamidejű ügylet induló értéknapja október 13., míg a lejárati értéknap az előző héthez hasonlóan 2022. december 1. Az elfogadott ajánlatok súlyozott átlagos felára 1,36 százalék volt az egyhetes betéti ráta fölött – írták.

A banki igényekre reagálva az MNB jövő hét szerdán is tart likviditáslekötő betéti tendert. Ezt követően alapesetben a jegybank minden hónap első szerdáján tart hosszú futamidejű betéti tendert, csütörtöki értéknappal, de amennyiben a likviditási helyzet indokolja, további tenderek meghirdetésére is van lehetőség – áll a közleményben.

Nyitókép: Biztosító Magazin.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...