Kövesse Facebook oldalunkat!

3,4 milliárd dollár értékben oldottak fel korábban befagyasztott orosz pénzeket Svájcban – írta a Reuters Erwin Bollingerre, a svájci gazdasági államtitkárság (Seco) elnökére hivatkozva.

A Svájc által befagyasztott orosz vagyon nagysága jelenleg körülbelül 6,3 milliárd dollár.

Nem zárolhatjuk a pénzeszközöket, ha nincs megfelelő okunk. A pénzeszközöket fel kell szabadítani, ha nincs bizonyíték arra, hogy az eszközök közvetlenül szankciók hatálya alá tartozó személy tulajdonában vagy ellenőrzése alatt állnak

– ismerte el az illetékes.

Az Egyesült Államok Helsinki Bizottsága – az USA kormánya által finanszírozott független bizottság – (Hogyan lehetne valami független, ha azt az USA kormánya finanszírozza? – a szerk.) , amely az európai biztonsági, együttműködési és emberi jogi kérdésekkel foglalkozik, május elején Svájcot “Vlagyimir Putyin orosz diktátor és csatlósai vezető támogatójának” nevezte. A bizottság szerint “svájci nyelvet” használtak; titoktartási törvényeik mögé bújtak, hogy elrejtsék és megvédjék a bűncselekményekből származó bevételeiket”.

A svájci kormány “a leghatározottabban” tagadta a vádakat, Ignazio Cassis svájci elnök pedig Anthony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott telefonbeszélgetésében azt követelte az Egyesült Államok kormányától, hogy “azonnal korrigálja ezt a félrevezető benyomást”.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...