Kövesse Facebook oldalunkat!

Nem a kormány, hanem az Európai Bizottság mondja: Európa egyik legnagyobb gazdaságfehérítését hajtotta végre Magyarország 2010 óta – hívta fel a figyelmet pénteki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Mint kiemelte, az Európai Bizottság tanulmánya szerint a be nem fizetett áfa aránya 22,3 százalékról 4,4 százalékra csökkent Magyarországon 2010 óta. Ez a negyedik legnagyobb mértékű javulás az uniós tagállamok között.

A magyar áfarés jóval kedvezőbb a 10,8 százalékos régiós és a 7,4 százalékos uniós átlagnál is – hangsúlyozta a miniszter.

Ez azt jelenti, hogy eredményes a kormány adópolitikai alapvetése, amely szerint az adókat nem növelni, hanem beszedni kell.

A gazdaságfehérítő intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökkent a visszaélések száma, többen fizetnek kevesebb adót, amelynek legnagyobb nyertesei a tisztességesen működő vállalkozások hangsúlyozta Varga Mihály.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...