Kövesse Facebook oldalunkat!

Hat év börtönt kapott nem jogerősen egy első fokon felmentett biztonsági őr; a büntetőügy harmadfokon a Kúrián folytatódik – tudatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vád szerint a férfi – akinek feladata volt az áruházak körüli biztonság fenntartása is – 2020. augusztus 24-én este járőrszolgálat közben az egyik X. kerületi áruház hátsó parkolójánál egy viperával szó nélkül, legalább kétszer megütött egy földön alvó hajléktalan férfit, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ütések azonban súlyosabb sérülést is okozhattak volna.

A biztonsági őr távolabb észrevett öt másik férfit, akik szintén a földön feküdtek. Rájuk támadt, és négy férfit megvert. A bántalmazás következtében az egyik sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, és két hónappal később kórházban elhunyt. A verés okozta sérülések és a halál között közvetett okozati összefüggés állapítható meg – írták a közleményben.

A másik három férfi könnyebben sérült, azonban az ő esetükben is fennállt súlyosabb sérülés lehetősége.

A Fővárosi Törvényszék 2023. április 17-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a biztonsági őrt a vád alól teljes körűen felmentette. Az ügyészség azonban bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú ítéletében kimondta az elkövető bűnösségét halált okozó testi sértés és 4 rendbeli testi sértés kísérlete miatt, és 6 év börtönnel sújtotta.

A fellebbviteli ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében jelentett be jogorvoslatot, így a tábla döntése nem jogerős, a büntetőügy harmadfokon a Kúrián folytatódik.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...