Barion Pixel
27.9 C
Budapest
- 2023. szeptember 27.
/  Adalbert
Kezdőlap Címkék Pénz

Címke: pénz

Megnyílt a Magyar Államkincstár új állampapír-forgalmazó fiókja

A Magyar Államkincstár az egyik legfontosabb szereplő az állampapír-forgalmazásban, több mint 800 ezer lakossági ügyfélnek vezet értékpapírszámlát

2024-ben elérheti a havi 100 milliárdot a lakáshitel-felvétel

A lakáshitel-felvételi aktívitás 2024 második felére elérheti a havi 100 milliárd forintos szintet - olvasható a Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetségének felmérésében, amelynek részleteit pénteken közölték az MTI-vel.

Magyar pénzek külföldön: Százmilliárdokat menekítettek már ki az országból

Több mint 460 milliárd forinttal nőtt a magyarok külföldi bankokban tartott betétjeinek összege tavaly. A mélyponton lévő forintárfolyam és a kamatot nem fizető magyarországi bankok miatt választhatták sokan a határon túli pénzintézeteket. A magyarok banki megtakarításainak csaknem egynyolcada van már külföldön

Egyre több pénzt dugnak ide a magyarok

Bár minden adat az elektronikus fizetés előretörését mutatja, továbbra is bevett szokás, hogy a hónap elején, fizetésnapot követően sorok kígyóznak az ATM-ek előtt.

Meggyengült a forint péntek reggelre

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben péntek kora reggel a csütörtök esti szintekkel összevetve.

Másfélszeres kereslet a Takarék Jelzálogbank zöld jelzáloglevél aukcióján

Sikeres volt a Takarék Jelzálogbank idei első zöld jelzáloglevél-kibocsátása, a bank az eredetileg 10 milliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-aukcióján több mint 15 milliárd forintos befektetői igény mutatkozott.

Pénzhamisítók ellen emeltek vádat Budapesten

Vádat emeltek pénzhamisítás miatt tíz ember ellen. Ketten közülük 20 ezer forintos bankjegyeket hamisítottak valódi 500 forintosokból - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

MNB: Júniusban 806 millió euró volt a folyó fizetési mérleg hiánya

A májusi csökkenés után júniusban a korábbi hónapok szintjére, 806 millió euróra nőtt a folyó fizetési mérleg havi hiánya a Magyar Nemzeti Bank hétfőn megjelent előzetes adatai szerint.

Reuters: Svájc átgondolta a dolgokat, inkább feloldják a zárolt orosz pénzek egy részét

3,4 milliárd dollár értékben oldottak fel korábban befagyasztott orosz pénzeket Svájcban - írta a Reuters Erwin Bollingerre, a svájci gazdasági államtitkárság (Seco) elnökére hivatkozva.

BAMOSZ: Csaknem egy százalékkal csökkent a befektetési alapok vagyona

A befektetési alapokban kezelt vagyon 0,7 százalékkal, 55 milliárd forinttal 7510 milliárd forintra csökkent márciusban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) kedden.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK