Kövesse Facebook oldalunkat!

A dokumentum több mint 20 személyi kategóriára csökkenti az orosz állampolgárság felvételéhez szükséges követelményeket, és kiterjeszti az elnök jogkörét az egyszerűsített orosz állampolgárság megszerzésére jogosult kategóriák meghatározására – adta hírül kedden a RIA-Novosztyi orosz hírügynökség.

Édesapa és édesanya

A törvény kibővíti a fogalmak listáját, amelyek közül néhány korábban hiányzott. Például megjelenik a többszörös állampolgárság kifejezés – egy olyan külföldi állam orosz állampolgárának jelenléte, amellyel Oroszország nem kötött nemzetközi megállapodást a kettős állampolgárságról. 

Ezenkívül az új törvény bevezeti a SZÜLŐK fogalmát – ez „FÉRFI és NŐ, a gyermek APJA és ANYJA”.

Az útlevél papíron és elektronikus formában is kiállítható

A kiállítás és visszavonás rendjét, a kiállítás feltételeit és az elektronikus okirathoz szükséges biometrikus személyes adatok jegyzékét a kormány határozza meg. Az orosz állampolgárság megválasztása Oroszország államhatárának megváltoztatásakor (opció) szintén az állampolgárság megszerzésének alapjául szolgál.

KORÁBBAN ÍRTUK

Orosz állampolgárságot szeretne? – Valgyimir Putyin új törvényjavaslatot nyújtott be

Vlagyimir Putyin az orosz állampolgárságról szóló törvényjavaslatot nyújtotta be az Állami Dumának, ennek szövege megjelent a parlament alsóházának elektronikus adatbázisában.

Az alapok nem változtak

Az orosz állampolgárság megszerzésének követelményei összességében változatlanok maradnak – ez az állandó oroszországi tartózkodás , az alkotmány betartásának kötelezettsége, az orosz nyelv ismerete, valamint az ország jogszabályainak történetének és alapjainak ismerete.

Egyszerűsített formában orosz állampolgárságot különösen Fehéroroszország, Ukrajna, Moldova és Kazahsztán állampolgárai kaphatnak.

A befektetők és a szakképzett szakemberek nem tartoznak az egyszerűsített állampolgárságra jogosultak kategóriájába.

Hozzátartozók

Azok a személyek, akiknek közeli hozzátartozói élnek az országban, Oroszország állampolgárai, egyszerűsített formában is megkaphatják az orosz állampolgárságot. Ugyanez a rendelkezés vonatkozik azokra is, akiknek közvetlen felmenő ági rokonai vannak, akik állandó lakóhellyel rendelkeznek az Orosz Birodalomhoz vagy a Szovjetunióhoz tartozó területen (Oroszország államhatárán belül).

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...