Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank megbírságolta 2 millió forintra és intézkedésekre kötelezte a hitelkockázat és az informatikai biztonság területén feltárt hiányosságok miatt a Takarék Jelzálogbankot – közölte a hitelintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szombaton.

A közlemény szerint az MNB 2019. április 16-tól témavizsgálatot tartott a társaságnál a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről szóló törvénynek megfelelés ellenőrzése céljából.

A jegybank határozatában kötelezte a társaságot, hogy a hitelkockázatok vonatkozásában legkésőbb 2020. október 31-ig, az informatika és információbiztonság területén legkésőbb 2021. január 31-ig tegyen eleget a határozatban tételesen előírt kötelezettségeinek.

Az MNB kötelezte a társaságot, hogy a hitelkockázatokra vonatkozó kötelezettségek végrehajtásának ellenőrzéséről készített – az igazgatóság által megtárgyalt és a felügyelőbizottság által jóváhagyott – belső ellenőri jelentését legkésőbb 2020. november 30-ig, az értékbecslők minősítésére irányadó belső szabályozás átalakításáról szólót legkésőbb 2021. február 28-ig küldje meg a Magyar Nemzeti Banknak.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...