Kövesse Facebook oldalunkat!

Az MNB 2019-ben hirdette meg először a Zöld Pénzügyek Díját, melynek keretében a legzöldebben működő pénzügyi intézményeket díjazza. A 2021. évi Zöld Pénzügyek Díj egyik kategóriáját, a Zöld Biztosító és Pénztár Díjat az UNION Biztosító nyerte el. Almássy Gabriella a társaság elnök-vezérigazgatója osztotta meg gondolatait.

Az Union Biztosító erőfeszítéseit siker koronázta, úgy tűnik, megérte energiát fektetni a zöld pénzügyekbe. Milyen eredményeket sikerült elérni a fenntarthatóság területén?

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a fenntarthatóság területén tanúsított erőfeszítéseinket ilyen nagyra értékelte a Magyar Nemzeti Bank.

Az UNION Biztosító fenntarthatósági politikájának öt alappillére mentén évről évre új aktivitásokkal kíván hozzájárulni egy felelősebb, zöldebb jövő építéséhez.

2021-es aktivitásaink közül kiemelném a két új, teljes körűen online befektetési alapokhoz kötött élet- és nyugdíjbiztosítási termékünket vagy az UNION Greentrends eszközalapunkat. Az eszközalap olyan befektetési forma, ahol az ügyfelek „zöld és/vagy „ESG” minősítéssel rendelkező kötvényekből és olyan vállalatok részvényeiből áll, melyek működésük során figyelembe veszik a fenntarthatóságot, környezetünk megóvását, tekintettel vannak tevékenységük társadalmi hatásaira és törekednek az etikus működésre.

KORÁBBAN ÍRTUK

UNION Biztosító: Mutatjuk mire fizet és hogyan lehet olcsóbb a CASCO?

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint 2020-ban nem kevesebb, mint 400 bejelentett káresemény történt naponta a casco biztosítással rendelkező hazai autósokkal. Azaz minden áldott nap átlagosan 4 percenként érte valami baj a cascós ügyfeleket, ami után a biztosító fizetett helyettük.

Az Aegon és az Union biztosítók együttes díjbevétele évi 240 milliárd forint

Magyarország 45 százalékos tulajdont szerez az Aegon Biztosítóban és az Union Biztosítóban, az erről szóló adásvételi szerződést hétfőn írta alá Varga Mihály pénzügyminiszter a Vienna Insurance Group képviselőivel.

A fenntarthatóság egyik lényeges pillére a nagyvállalatok ügyviteli folyamatainak digitalizációja. Hogy haladtak idén ezen a területen?

Az UNION Biztosító 2020-ban, 2021-ben is tovább dolgozott a digitalizációs folyamatain. Csak néhány mutatószám:

Nyolcszorosára emeltük a bankkártyás fizetések számát, 15%-al növeltük az online ügyfélkommunikáció arányát.

Dolgozunk továbbá az új online ügyfélszolgálatunk kialakításán, digitális kárrendezési folyamatainkon. A munka során nem papíralapú folyamatokat szeretnénk digitálisan leképezni, hanem innovatív hozzáállással, az egyszerűsítés szellemében még nagyobb ügyfélélményre törekszünk.

Ha már fenntarthatóságról van szó, ne feledkezzünk meg a nehéz sorsú emberekről sem. Hogyan segíti az Union Biztosító a hátrányos helyzetűeket?

De legalább olyan fontos számunkra a CSR programunk. Szeretnénk elősegíteni egy igazságos és méltányos társadalom kialakulását. Kiemelt figyelmet szentelünk a társadalmilag fontos ügyek felkarolásának. Az UNION Biztosító – alapítványi partnerei által – hosszú évek óta támogatja a hátrányos helyzetű gyermekeket és a kortárs képzőművészetet, valamint a fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű fiatal felnőtteket – zárja gondolatait Almássy Gabriella

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...