Kövesse Facebook oldalunkat!

Felértékelte a takarékoskodás, illetve a közép- és hosszú távú pénzügyi célok meghatározásának szerepét a koronavírus-járvány, az OTP Bank szakértői szerint egyre többen tervezhetnek majd hosszabb távra is.

A bank szombati közleményében felidézte: az OTP 2019-es öngondoskodási indexéből még az derült ki, hogy legalább egy hónapra szóló pénzügyi tervet százból 42 hazai bankszámla-tulajdonos készít, öt-tíz éves távlatban azonban ennél jóval kevesebben, százból mindössze 5-en gondolkodnak.

Nyitrai Győző, az OTP Bank megtakarítási szolgáltatások főosztályának igazgatója a közleményben jelezte, hogy idén az első félévben ügyfeleik aktívabban keresték a befektetési lehetőségeket, az egyszeri, nagyobb összegek és a rendszeres, kisebb megtakarítások esetében is.

A bank emlékeztetett a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb, augusztusi adataira is, amelyek szerint az év első hat hónapjában 1929 milliárd forinttal gyarapodott a háztartások pénzügyi vagyona, ezen belül (jelentős részben a hiteltörlesztési moratóriumnak köszönhetően) 564 milliárd forinttal emelkedett a lakossági forintbetétekben tartott összeg.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...