A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett többórás napsütés várható. Kedden a nyugati országrészben, szerdán az északnyugati megyékben lehet kevesebb a felhő. Kedden több helyen, a Dunától keletre nagyobb számban, szerdán már többfelé kell záporra, zivatarra számítani, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet. A meteorológiai szolgálat szerdára – az ország egész területére – figyelmeztető előrejelzést adott ki hőség és felhőszakadás miatt egyaránt.

Az északi, északkeleti szél megélénkül, kedden az Alpokalján és a Zemplénben megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A Kárpát-medence fölé szerda estig magasabb nedvességtartalmú léghullámok érkeznek. A meleg, nedves és labilis levegő hatására többfelé kell számítani záporra, zivatarra.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 28 és 34 fok között valószínű.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa nagy részén továbbra is tart a meleg, nyári idő.
  • Nyugat-, Északnyugat-Oroszország felett nagykiterjedésű anticiklon uralkodik. Területén a leszálló légáramlás hatására csak kevés felhő zavarja a napsütést, de a légköri képződmény peremén előfordulnak felhősebb tájak, ott helyenként zápor, zivatar is kialakul. A délutáni órákra 23 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.
  • Nagy-Britannia térségében eközben ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere a Brit-szigeteken túl a francia és a spanyol partokat is elérte. A front mögött többnyire 19 és 24, míg előtte általában 30 és 35 fok között alakul a hőmérséklet, de Spanyolország és Franciaország egyes részein ennél melegebbet is mérnek.
  • Magyarországtól keletre, délkeletre ciklonális nyomási mező helyezkedik el, emiatt elsősorban a délutáni, esti órákban az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több helyen is előfordul zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. 

KIEMELT

NEKED AJÁNLJUK

Julianna Dinsdale lett az UNIQA Biztosító új stratégiai és transzformációs igazgatója

Az UNIQA Biztosító üzletfejlesztési terveiben évek óta komoly fókuszt kap a transzformáció és a belső folyamatok optimalizálása, ennek érdekében nyáron dedikált igazgatót neveztek ki a terület élére Julianna Dinsdale személyében.

FBAMSZ: Érdemes a téli szezon előtt megkötni a biztosítást az üresen hagyott nyaralóra

Időben célszerű gondoskodni a téli időszakban magukra hagyott nyaralóépületek biztosításáról, a nyaralóövezetek kiürülésével párhuzamosan ugyanis jelentősen megnő mind a betörések kockázata, mind az elemi károk és meghibásodások által okozott károk helyreállítási költsége

Deloitte elemzés: A biztosítók ráléptek a digitális szupersztrádára

A COVID-19 járvány miatt bevezetett korlátozások digitális lépéskényszerbe hozták a biztosítási szektort: megváltozott az értékesítési környezet, meg kellett teremteni a távoli munkavégzés feltételeit.

Felelősségbiztosítással növelné a bizalmat a magyar székhelyű szakemberkereső startup a Qjob.hu!

A Qjob.hu online szakemberkereső oldal felelősségbiztosítás bevezetésével kívánja növelni felhasználóinak biztonságérzetét.

MABISZ: Az ittas vezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet idén a Biztonság hete

Az ittas vezetés veszélyeire hívja fel idén a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a Biztonság hete kezdeményezéssel, amelyet idén a koronavírus-járvány miatt online rendeznek meg szeptember 14. és 19. között.

MABISZ: Egyre többen veszik igénybe a nyugdíjbiztosítások adókedvezményét

A nyugdíjbiztosítási szerződésre befizetett díjak után járó adókedvezményt 2015-ben még csak alig 90 ezren vették igénybe. Tavaly viszont már több mint 243 ezren éltek az adóvisszatérítés lehetőségével. Idén csupán néhány hetük maradt azoknak, akik még nem használták ki ennek kereteit, de élni kívánnak vele – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége.

MABISZ: Sokba fog fájni az idei viharszerzon a biztosítóknak 

A júniusi ötmilliárd forintot követően a júliusi időjárási anomáliák legalább két és fél milliárd forinttal terhelték meg a biztosítók büdzséit, tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Bizonytalanság a lakáspiacon: Felemás helyzetbe sodorja a piacot a járvány

Megkavarta lakáspiacot a pandémia, a keresleti oldal és a kínálati ugyanis eltérő utakon jár a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta. A piacon volt egy komolya zuhanás, majd jött a visszapattanás, az elmúlt hetekben pedig kedvező jelek is láthatóak, de a bizonytalanság érezhető.

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...