Itt a nyár és a jó idő, a családok számára egyre több lehetőség kínálkozik a kikapcsolódásra, feltöltődésre. Legyen szó belföldi, vagy külföldi vízparti nyaralásról, akár túrázásról, esetleg közös családi kempingezésről, az Allianz Otthonbiztosítás Plusz alapbiztosítás kiegészítő biztosításai mellett nincs más dolgunk, mint elmerülni az élményekben és a vakáció minden pillanatát kiélvezni szeretteinkkel.

Nyár, vízpart, lazulás

A legtöbb család klasszikusan a vízpartot választja a nyári üdülések helyszínéül, ahol mind a gyerekek, mind a felnőttek dúskálhatnak a lazítás és a szórakozás, valamint az amatőr sport nyújtotta örömökben. Kinek ne lennének mosolyra fakasztó emlékei a balatoni vízi biciklizésről és vízbeugrálásokról, gumicsónakázásról, tollas vagy strandröplabda meccsekről a parton?

Emellett a családban szinte mindig akad valaki, aki kitartó nyári edzésekkel a szörfözés, a kajakozás, vagy a rafting amatőr bajnokává válik.

Vízparti élményekhez válasszon jó biztosítást

A nyári élmények hevében előforduló vízparti vagy egyéb balesetek esetében nyújt biztonságot a Családi baleset-biztosítás, amely az Allianz Otthonbiztosítás Plusz kiegészítő biztosításaként választható. Ezt az alapbiztosítással rendelkező ügyfelek közel kétharmada választja, nem véletlenül: a biztosítási védelem a család minden tagjára kiterjed. Ez a biztosítás fedezetet nyújt egy hirtelen, váratlanul bekövetkező baleset miatti komolyabb maradandó egészségkárosodás, valamint halál esetén is. A térítés kiterjed továbbá olyan múlékony egészségkárosodásokra is, mint például a csonttörés, a 28 napon túl gyógyuló keresőképtelenséggel járó sérülés, illetve a folyamatos 8 napos, vagy azt meghaladó kórházi fekvőbeteg kezelés.

A balesetet szenvedőkön belül a nők állnak az élen

Az Allianz káresemény adatai alapján a Családi baleset-biztosítás károsultjainak közel felét a 18-60 éves korcsoport teszi ki. Ezen belül a baleseti eseményeknek jelentős része, több mint 90 százaléka a múlékony egészségkárosodás kategóriájába esik, azaz a csonttörés, a 28 napon túl gyógyuló keresőképtelenséggel járó sérülés, illetve a folyamatos 8 napos, vagy azt meghaladó kórházi fekvőbeteg kezelés a leggyakoribb káresemény. Az elmúlt év adatait tekintve a balesetet szenvedőkön belül a nők állnak az élen: ők a biztosítottak 67 százalékát tették ki.

Kárbejelentés már az interneten is

Az Allianz internetes felületén a biztosítási szerződésekhez kapcsolódó kárügyek kényelmesen, gyorsan és egyszerűen, sorban állás nélkül akár otthonról is bejelenthetők, a már bejegyzett károkhoz pedig lehetősége van az ügyfeleknek elektronikus iratbeküldésre, valamint a folyamatban lévő kárügyekkel kapcsolatos információ kérésre.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...