Kövesse Facebook oldalunkat!

Szombat estig a Kárpát-medencét észak felől egy hideg légörvény közelíti meg, ami szárazabb, hűvösebb légtömegeket szállít hazánk fölé. 

Az éjszaka során csökkent a felhőzet mennyisége, szombaton csak gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, gyenge záporeső elsősorban a Duna-Tisza közén alakulhat ki. 

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21, 28 fok között várható, az északi tájakon lesz hűvösebb.

Időjárási helyzet Európában

  • A Fekete-tenger térségében gyengülő fázisában lévő sekély ciklon örvénylik. Hatására a délkelet-európai országok nagy részében erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő zápor, zivatar, sőt a zivatarokat néhol jégeső is kíséri.
  • A Brit-szigetektől északra anticiklon található, amelynek környezetében kevés a felhő és sokat süt a nap. A szokásosnál jóval melegebb van ezeken a területeken, a délutáni órákban 30 fok körül alakul a hőmérséklet.
  • Oroszország déli vidékein is szokatlanul meleg van, ott a csúcshőmérséklet több helyen is meghaladja a 32 fokot.
  • Kontinensünk középső területein is inkább a magasnyomás dominál, a napsütést csak gomolyfelhők zavarják meg, és csapadék jórészt sehol sem fordul elő.
  • Csehországban és Ausztriában kissé hűvösebb az idő az ilyenkor megszokottól, vannak olyan területek, ahol a hőmérséklet a 20 fokot sem éri el.
  • Szárazföldünkön a leghidegebb a Skandináv-félsziget nyugati részén van, itt általában 10 fok közelében alakul a hőmérséklet.

KIEMELT

NEKED AJÁNLJUK

Az Allianz Biztosító lett az olimpiai és paralimpiai játékok biztosítási partnere!

Január 1-jén hivatalosan is kezdetét vette az Allianz, valamint az olimpiai és paralimpiai mozgalmak közötti nyolcéves globális együttműködés, amely a paralimpiai mozgalommal 2006 óta fennálló közös munka örökségét viszi tovább.

Pannon-Safe: 7 dolog, amit gondoljunk át elektromos autó vásárlás előtt

Az évről évre súlyosbodó globális felmelegedés miatt egyre többen veszik figyelembe autó vásárlásaiknál a környezetvédelmet. Emiatt nem meglepő, hogy a villanyautók nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint valaha.

MNB bírság: Közel 50 millió forintot kell fizetnie a Groupama Biztosítónak

Az MNB összesen 49,5 millió forint bírságot szabott ki a Groupama Biztosítóra, egyebek közt kgfb állománykezelést, az IT-biztonságot, a javadalmazási politikát, kockázatkezelési rendszert, illetve az ügyféltájékoztatást és a panaszkezelést érintő jogsértések miatt.

COVID-méltányosság: A Groupama Biztosító több mint 700 milliót ajánl fel a KGFB-s ügyfeleinek

Több mint 700 millió forintot ajánl fel, akár jótékonysági célra, kGFB-s ügyfeleinek a Groupama Biztosító, amely azzal indokolta a gesztust, hogy a koronavírus-járványban csökkent az autóhasználat, így a balesetek száma is.

Papp Lajos: Akár évi 2-3 ezer forintért is köthetünk kátyúbiztosítást

A kátyúkárok kétharmadát az első negyedév során jelentik a gépjármű-tulajdonosok, ezért most célszerű kátyúbiztosítást kötni – figyelmeztet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Jubileum: 20 éves lett a CIB Biztosítási Alkusz Kft.

Jelentős változásokat hoz a digitalizáció a pénzügyi termékekhez kapcsolódó biztosítások piacán is – véli a húsz éve alapított CIB Biztosítási Alkusz Kft., mely története során több százezer szerződést közvetített.

Utazási eufória jöhet? A korlátozások megszűnése után gyorsan élénkülhet a turizmus

A járványügyi korlátozások megszűntetése után gyorsan élénkülhet a turizmus belföldön az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, akik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatairól kiemelték

Jófejség: Az UNION Biztosító 14 ezer mosható maszkot oszt szét ingyen

Újszerű kezdeményezéssel segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést az UNION Biztosító: a https://union.hu/dobjegymaszkot oldalon most bárki – teljesen ingyen és bármiféle kötelezettség nélkül – küldhet az ismerőseinek egy-egy szájmaszkot a biztosító összesen 14 ezer darabos készletéből
Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...