Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Egyesült Államokban emelkedett a 30 éves jelzáloghitelek kamata a szeptember 15-ével záródott héten az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetségének (Mortgage Bankers Association of America – MBA) szerdán ismertetett kimutatása szerint.

Az MBA honlapján szereplő adatok szerint a 30 éves lejáratú fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos kamata 4 bázisponttal, 7,31 százalékra emelkedett, miután egy héttel korábban 7,27 százalékra csökkent, az azt megelőző két héten pedig szintén 7,31 százalékon, 2000 decembere óta a legmagasabb szinten állt.

Egy évvel korábban több mint 1 százalékponttal alacsonyabban, 6,25 százalékon állt a 30 éves lejáratú fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos kamata az Egyesült Államokban.

Szintén szerdán ismertették, hogy a múlt héten 5,4 százalékkal, június közepe óta a legnagyobb mértékben emelkedett a jelzáloghitel-igénylések száma. Egy héttel korábban 0,8 százalékos visszaesést regisztráltak, így 1996 decembere óta a legalacsonyabb szintet érte el a jelzáloghitel-igénylések száma az Egyesült Államokban.

Az MBA szezonálisan kiigazított adatai szerint a múlt héten 13 százalékkal nőtt a lakáshitel-refinanszírozási kérelmek száma az előző héthez képest az Egyesült Államokban. A kérelmek száma azonban még mindig 29 százalékkal alacsonyabb volt, mint egy évvel ezelőtt ugyanezen a héten. A refinanszírozások száma jelenleg olyan alacsony szinten van, hogy minden kisebb változás nagy százalékos elmozdulást eredményez.

A potenciális vevők továbbra is magasabb árakkal és korlátozott eladó lakáskínálattal szembesülnek, emiatt nagyobb kihívást jelent a lakásvásárlás – fogalmazott Joel Kan, az MBA vezető közgazdásza.

Nyitókép: Unsplash / Pexels

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...