Kövesse Facebook oldalunkat!

A déli órákra az északkeleti tájakon is naposra fordul az idő. Többnyire kevés gomolyfelhő lesz felettünk, csapadék nem várható. Éjszaka délnyugaton már megnövekedhet a felhőzet és arrafelé itt-ott zápor előfordulhat.

Csütörtökön a szakadozott felhőzet kelet felé terjeszkedik, főleg délután számíthatunk elszórtan záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra is. A déliesre forduló szél a Dunántúlon megélénkül, csütörtökön meg is erősödik, zivatarban viharossá fokozódhat.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 15 fok között valószínű, de a szeles, felhős Dunántúlon jellemzően 15 és 20 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 31 fok között alakul.

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig egyre inkább egy közeledő ciklon előoldali áramlási rendszere alakítja.

Időjárási helyzet Európában

  • Európa északi, északnyugati részein frontok vonulnak, arrafelé változékony, csapadékos az idő. A Brit-szigetek és a skandináv államok térségében sokfelé jelentős mennyiség esett. Például Svédország északi részén többnyire 20-40 mm hullott, de 75 mm-ről is érkezett jelentés.
  • Hasonló értékeket mértek Skóciában és Walesben is, utóbbi részen 94 mm-t is regisztráltak. Ezzel szemben a kontinens délkeleti felén napos és enyhe az idő.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...