Barion Pixel
27.2 C
Budapest
- 2023. május 31.
/  Angéla, Petronella
Kezdőlap Címkék USA

Címke: USA

Vegyesen zártak a New York-i tőzsde főbb mutatói

Vegyesen zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

100 éces lett Henry Kissinger, volt amerikai külügyminiszter, diplomata

Századik születésnapját ünnepli szombaton Henry Kissinger diplomata, volt amerikai külügyminiszter és nemzetbiztonsági tanácsadó, aki meghatározója volt Egyesült Államok külpolitikájának az 1960-as és 1970-es években.

Mélypontra csökkent dohányzók aránya az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban minden idők legalacsonyabb szintjére esett a dohányzók aránya 2022-ben - olvasható az egészségügyi hatóság csütörtökön közzétett jelentésében.

Az USA vért akar: Orbán Viktor nem hagyja, hogy belepréseljenek minket a háborúba

Az Egyesült Államok nem adta fel a tervét, hogy mindenkit "belepréseljen" egy háborús szövetségbe - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Párizs egy, az Egyesült Államoktól függetlenebb és szuverénebb Európát akar

Az európai stratégia világos Kínát illetően, nem akar bármiféle elválást Kínától, mert ezt illúziónak tartja - jelentette ki a francia gazdasági miniszter szerdán Washingtonban.

Folytatódik a vonatkatasztrófa-sorozat az USA-ban: Most Minnesotában robbant a szerelvény

Kisiklott és kigyulladt egy vasúti szerelvény közel két tucat kocsija csütörtökön hajnalban az egyesült államokbeli Minnesota államban, a baleset miatt egy kistelepülés lakóit kitelepítették.

Bankmentés: Mindenki hozzájut pénzéhez az összeomlott SVB-nél

Minden betétes pénzét garantálja az amerikai kormányzat, akinek megtakarítása az összeomlott Silicon Valley Banknál volt, és egy kisebb regionális banknál is hasonlóképpen jár el - jelentette be vasárnap este az amerikai pénzügyminiszter

Átok ül a Fehér Házon: Donald Trump szerint Joe Biden és Hunter Biden bűnözők

Az Egyesült Államok végtelen háború felé való további sodródásának megállítását ígérte Donald Trump újbóli elnökké választása esetére a CPAC amerikai konzervatív konferencia záróbeszédében szombaton Washingtonban.

Magas a cukra? Már nem sokáig! Mérföldkőnek számító gyógyszert engedélyeztek

Jóváhagyták az amerikai egészségügyi hatóságok egy olyan immunterápiás gyógyszernek a használatát, amelyről bebizonyosodott, hogy képes késleltetni az 1-es típusú cukorbetegség kialakulását - írta honlapján pénteken a BBC.

Donald Trump megcsinálta: A Republikánus párt többséget szerzett a képviselőházban

Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatban gratulált szerdán a republikánusoknak a képviselőházi többség megnyeréséhez, amivel elismerte a demokraták vereségét a múlt heti félidős kongresszusi választáson, és egyben készségét fejezte ki az együttműködésre.

IDŐJÁRÁS

KIEMELT

SOKAN OLVASTÁK...

LEGFRISSEBB

INTERJÚK