Kövesse Facebook oldalunkat!

Egyesíti az online összehasonlító üzletágait 6 közép- és kelet-európai országban a Netrisk-csoport és a Bauer Media Group – közölte a Netrisk szerdán az MTI-vel.

A tranzakcióval a Bauer csehországi, lengyelországi, szlovákiai összehasonlító oldalai csatlakoznak a Netrisk portfóliójához, amelynek a magyarországi Netrisk.hu mellett osztrák és litván honlapok is tagjai. Az egyesülő csoportnak 80 millió potenciális ügyfele lesz a térségben, így meghatározó jelentősége lehet európai szinten is – írták.

A TA Associates, a Netrisk többségi befektetője megtartja ellenőrző többséggel rendelkező tulajdonosi pozícióját, míg az MCI Capital kisebbségi részesedéssel rendelkezik. A közlemény szerint mindketten elkötelezettek a növekedés támogatásában, és bíznak abban, hogy az egyesülés alapvető változást eredményez régiós szinten is. A tranzakció pénzügyi feltételeit a felek üzleti titokként kezelik – tették hozzá.

A Netrisk online árösszehasonlító és biztosításközvetítő oldalakat működtet Közép- és Kelet-Európában, a Bauer Media Csoport pedig a nyomtatott és online sajtóban, valamint a digitális marketingszolgáltatások piacán is érdekelt. Magyarországon a Netrisk működteti az első, online biztosítási alkuszi szolgáltatást nyújtó honlapot. Létrehozója, a Netrisk Magyarország Kft. 2021-ben majdnem 6 milliárd forint, 2022-ben több mint 7 milliárd forintos forgalommal zárt, nyeresége 797,1 millió forintról 1,8 milliárd forintra nőtt a nyilvános beszámoló szerint.

Nyitókép: Unspalsh.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...