Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank 10 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a B&B Travel Személyszállító Zrt.-re jogosulatlan pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt.

Az MNB csütörtöki közleménye szerint vizsgálatuk feltárta, hogy a B&B Travel több mint két évig nyújtott vállalkozásoknak több tucat alkalommal pénzkölcsönöket, amelyek nem minősültek a jegybank engedélye nélkül is végezhető vállalatcsoporton belüli csoportfinanszírozásnak. A társaság valamennyi esetben kamatot kötött ki az általa adott kölcsönök ellenértékeként.

A jegybank eljárása során megállapította, hogy a társaság rendszeresen, előre egyedileg meg nem határozott ügyfélkörnek, nyereség, illetve vagyonszerzés érdekében végzett pénzügyi szolgáltatási tevékenységet. A B&B Travel ugyanakkor ennek végzésére nem rendelkezik, és nem is rendelkezett jegybanki engedéllyel.

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta, hogy a társaság engedély nélkül pénzkölcsönt nyújtson, és a feltárt jogsértés miatt szabta ki a 10 millió forint piacfelügyeleti bírságot. A piacfelügyeleti eljárás megállapításai alapján az MNB az ügyben jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanújával feljelentést tesz.

Súlyosító körülménynek számított, hogy a társaság jelentős összegben nyújtott kölcsönöket, enyhítő körülménynek minősült ugyanakkor, hogy a cég jogsértő tevékenysége kapcsán csak kevés ügyféllel került kapcsolatba, így tevékenysége érdemben nem veszélyeztethette a pénzügyi rendszerbe, pénzpiacokba vetett közbizalmat – jelezte közleményében az MNB.

Nyitókép: Biztosító Magazin

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...