Kövesse Facebook oldalunkat!

Mintegy ezren vesznek részt a szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság egészségügyi biztosításában – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Csató Gábor elmondta, elkülönített pluszkapacitással készülnek a világbajnokságra, az ország számos pontjáról érkeznek munkatársaik a sporteseményre, amelyen naponta változó számú mentőegységgel lesznek jelen.

Az OMSZ mellett a honvédkórház munkatársai is részt vesznek a világbajnokság egészségügyi biztosításában – fűzte hozzá, rámutatva arra, hogy egy ilyen sporteseményen szükség lehet speciális sportorvosi tudásra, valamint traumatológusokra és radiológusokra is.

Csató Gábor azt mondta, hogy szombaton és vasárnap több mint ötven mentőegység vesz majd részt a világbajnokság egészségügyi biztosításában.

A világbajnokság biztosítása nem érinti negatívan a magyarországi mentést – hangsúlyozta.
Kitért arra, hogy az egyes programelemekhez speciális mentési terveket készítettek.

Németh Balázs, a sporteseményt szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: „jó kezekben lesz mindenki”, aki az atlétikai világbajnokságon akár nézőként, akár versenyzőként vesz majd részt.

Szervezőként mindent megtesznek azért, hogy ne legyen dolguk a mentőknek – mondta, hozzátéve: készülnek kánikulára és viharra is.

Németh Balázs kijelentette, hogy ez a legnagyobb sportesemény, amelyet az OMSZ biztosít, hiszen az atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...