Kövesse Facebook oldalunkat!

Az Egyesült Államokban nőtt a 30 éves jelzáloghitelek kamata az augusztus 11-ével záródott héten, a jelzáloghitelező bankok szövetségének (MBA) szerdán ismertetett kimutatása szerint.

Az MBA honlapján szereplő adatok szerint a 30 éves lejáratú jelzáloghitelek átlagos rátája 7 bázisponttal, 7,16 százalékra, tavaly október óta a legmagasabb szintre emelkedett, miután egy héttel korábban 7,09 százalékon állt.

Az ismételt emelkedéshez főként a múlt héten közzétett vegyes inflációs adatok járultak hozzá, amelyek ismét az amerikai gazdaság ellenállóképességét jelzik, ez azonban kihívást jelenthet az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) számára inflációcsökkentési erőfeszítései elérésében – nyilatkozta Joel Kan, a Mortgage Bankers Association of America (MBA) vezető közgazdásza.

Szintén szerdán ismertették, hogy az elmúlt héten 0,8 százalékkal, immár zsinórban negyedik alkalommal csökkent a jelzáloghitel-igénylések száma az egy héttel korábbi 3,1 százalékos zsugorodás után az Egyesült Államokban.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...