Kövesse Facebook oldalunkat!

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett szerdán és csütörtökön is a legtöbb helyen többórás napsütés várható.

Elszórtan – az éjszaka második felében nagyobb eséllyel a Dunától keletre – lehet záporeső, zivatar. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok mentén átmeneti szélerősödés nem zárható ki.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16 és 21 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 32 fok között valószínű.

A Kárpát-medence időjárását egy hidegcsepp alakítja, amely csütörtök este, késő este már távolodik, gyengül, emiatt csökken a csapadékhajlam.

Időjárási helyzet Európában

  • Középpontjával Skandinávia felett található egy ciklon, amely az ottani országokban felhős, többfelé csapadékos időt okoz. A légörvény hidegfrontja dél felé elnyúlik egészen az Alpokig, melynek köszönhetően arrafelé záporok, zivatarok alakulnak ki.
  • Szintén záporokkal, zivatarokkal tarkított az idő a Kárpát-medence térségében egy hidegcseppnek köszönhetően, amely labilizálja a légkört.
  • Nyugodt idő nagyobb területen a Kelet-európai-síkságon van, de a mediterrán országokban is sokat süt a nap. A kontinens döntő részén az átlagosnál melegebb az idő, sokfelé 30 fok felett alakul a csúcshőmérséklet.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...