Kövesse Facebook oldalunkat!

Nemhogy odaadná az Európai Unió azokat a forrásokat Magyarországnak, amelyek járnak, hanem még pótbefizetéseket is kér, mert valószínűleg túl sokat költött a háborúra – mondta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára pénteken Ipolydamásdon.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központ épületátadó rendezvényén arról beszélt, hogy lassan egy éve tart a huzavona Magyarország és az Európai Unió között.

Az EU nem fizeti ki azokat a forrásokat, amelyek hazánknak járnának.

Mindez annak ellenére történik, hogy még a mondvacsinált feletételeket is mind-mind teljesítette az ország. Ettől függetlenül az újabb folyósítások mégsem indultak el – fűzte hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence azt mondta, hogy

az „alapító atyák” azért hozták létre az Európai Uniót, hogy a gazdasági együttműködések révén ne legyen több háború Európában.

Most viszont azt látjuk, ahelyett, hogy a kontinens fejlődésének motorja lenne, a háború motorja lett az EU.

Magyarország az EU nettó befizetője, mert minden fizetési kötelezettségnek eleget tett, míg az EU nem tesz eleget a fizetési kötelezettségeinek

– mondta.

  • A határmenti települések bebizonyították, hogy az uniós forrásokat akár országok közötti együttműködésben is fel lehet használni.
  • A határokon átnyúló kapcsolatok az unió alapelvei közé tartoznak, csakúgy, mint a határok átjárhatósága.
  • A határon átnyúló támogatások pedig azt kompenzálják, hogy a határmenti települések gazdasági, földrajzi adottságai általában periférikusak – fűzte hozzá Rétvári Bence.

A belügyminisztérium álamtitkára elmondta, hogy az ipolydamásdi Oktatási és Konferencia Központtal két társadalmi igényre is reagáltak.

Nyitókép: Unsplash

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...