Kövesse Facebook oldalunkat!

Ismét megszavazta a román törvényhozók különnyugdíjának eltörlését a kétkamarás bukaresti parlament együttes ülése hétfőn, miután egy korábbi hasonló döntést tavaly alaptörvénybe ütközőnek minősített az alkotmánybíróság.

A szociáldemokrata-liberális kormánytöbbség szónokai szerint a döntés azt üzeni, hogy a törvényhozók saját magukon kezdik a kiváltságok eltörlését, különben nem lenne erkölcsi alapjuk a helyreállítási tervben (PNRR) is vállalt nyugdíjreform végrehajtására.

Nicolae Ciuca liberális szenátusi elnök jelezte: a kétpárti koalíció a többi, nem járulékalapú speciális nyugdíjat is felszámolja, vagy korlátozni fogja, és az állami fizetés és nyugdíj halmozásának beszüntetéséről is törvényt hoz.

A parlament ellenszavazat nélkül fogadta el a szociáldemokrata Alfred Simonis ideiglenes képviselőházi elnök tervezetét.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...