Kövesse Facebook oldalunkat!

A Wallis-csoport új vagyonkezelő társaságba helyezi át a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AutoWallis Nyrt.-ben meglévő többségi részesedését – közölte a társaság a BÉT honlapján hétfőn.

A közleményben hangsúlyozták: a technikai jellegű átcsoportosítással a csoport részesedése nem változik a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalatban.

A tranzakció célja, hogy a Wallis-csoport a jövőben egy társaságba – a Wallis Tőkeholding alá – rendezze a nyilvános társaságokban fennálló részesedéseit, illetve azon cégeket, amelyek a nemzetközi beszámolási szabvány, az IFRS szerint készítik beszámolójukat.

Kiemelték: továbbra is hosszú távú, stratégiai befektetésként tekintenek az AutoWallis Nyrt.-ben meglévő részesedésére azt követően, hogy az eddig a Wallis Asset Management Zrt.-n keresztül fennálló többségi részesedésének jelentős (az AutoWallis Nyrt. 50,8 százalékot meghaladó részvénycsomagját) részét a Wallis Tőkeholding Zrt.-be csoportosítja át.

Az AutoWallis Nyrt. áprilisban publikált jelentése szerint a cég tavaly rekordévet zárt. A pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 85 százalékkal, 14,52 milliárd forintra emelkedett, az árbevétel 39 százalékkal, 270 milliárd forintra nőtt a (IFRS) szerinti konszolidált adatok alapján.

Az AutoWallis Nyrt. részvényei 96 forinton zártak pénteken, a papír árfolyama az elmúlt egy évben 83 forint és 103,6 forint között változott.

Fotó: Wallis

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...