Kövesse Facebook oldalunkat!

Hét év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki késsel fenyegetve rabolt ki egy külföldi nőt Budapesten, a 6-os villamoson – közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken az MTI-vel. Az ítélet nem jogerős.

Az eset a múlt év szeptemberében délután, a XI. kerületben történt. Az 50 éves vádlott leült a nővel szemközti ülésre, majd az ujjai összedörzsölésével jelezte neki, hogy pénzt kér tőle.

A magyar nyelvet nem beszélő sértett megértette, hogy mit akar a vádlott, de a fejét rázva jelezte, nem áll szándékában teljesíteni a kérést. A férfi nem tágított, elővett a táskájából egy kést, azt „látványosan forgatni kezdte”, majd hirtelen a nő nyaka felé szúrt – írta a főügyészség. A közlemény szerint a sértett elrántotta a fejét, a férfi azonban továbbra is fenyegetően hadonászott felé a késsel, majd a nő hasa irányába szúrt, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle.

A nő a fenyegetés hatására sokkos állapotba került, félelmében elővette és kinyitotta a pénztárcáját, amiből ezután a vádlott kivett 55 000 forintot és eltette.

A támadást észlelő egyik utas a villamosvezető felé indult segítséget kérni, a sértett pedig megpróbált eltávolodni a támadótól. A férfi ekkor hátulról meglökte a nőt, majd a következő megállónál leszállt a villamosról. A rendőrök a támadót a helyszín közelében elfogták.
Az ügyészségi közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróságon tartott előkészítő ülésen a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt hét év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett – áll a közleményben.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...