Kövesse Facebook oldalunkat!

Szombaton az ország északi felében átmeneti jelleggel felszakad a felhőzet, és ott gomolyfelhős, napos időre van kilátás, ezzel párhuzamosan pedig a csapadékzóna is a déli, délnyugati határvidékre szorul.

Késő délutántól a visszahullámzó front hatására az északi tájakon ismét megnövekszik a felhőzet, és a csapadékzóna is északabbra vándorol. A délnyugati, majd hajnaltól a nyugatira, északnyugatira forduló szelet egyre nagyobb területen kísérhetik erős, helyenként viharos lökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 8 és 12 fok között alakul, a déli részeken reggel, délelőtt áll be a maximum.

A Kárpát-medencét kezdetben még enyhe levegő tölti ki, majd éjszaka hidegfront érkezik, amely a hétvégére jelentős lehűlést hoz.

Időjárási helyzet Európában

  • A magasnyomású légköri képződmények Európa nagy részéről kiszorultak, csupán Nagy-Britanniától nyugatra, illetve a Fekete-tenger térségében érvényesülnek anticiklonális hatások.
  • Szárazföldünk időjárását tehát nagyrészt ciklonok, illetve frontjaik határozzák meg. Többfelé előfordul csapadék, jelentősebb mennyiség azonban csak a nyugati partvidéken, elsősorban a Vizcayai-öbölnél, illetve Norvégia nyugati részein hullott.

Nyitókép: Unspalsh

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...