A kép illusztráció. Tupolev_Tu-160 / Wikipedia.
Kövesse Facebook oldalunkat!

A Faktisk norvég portál arról számol be, hogy Oroszország 11 nagy hatótávolságú , nukleáris fegyver hordozására alkalmas stratégiai bombázót telepített a norvég határtól 20 mérföldre. A kiadvány október 7-i keltezésű műholdfelvételeket közöl, amelyeken hét Tu-160-as és négy Tu-95-ös látható – írta pravda.ru orosz hírportál.

A repülőgépek képesek atombombát dobni az Egyesült Államokra, illetve Európa-szerte található célpontokra.

– áll a kiadvány címében.

Megjegyzendő, hogy ősszel megnő az orosz csapatok aktivitása. A bombázók megjelenését a „Grom” stratégiai nukleáris erők gyakorlataihoz kapcsolták, amelyeket hagyományosan októberben tartanak. Ugyanakkor az Orosz Föderáció stratégiai bombázóinak bevetésénél nukleáris fenyegetést láttak.

A stratégiai bombázók bevetése és gyakorlata önmagában is a nukleáris elrettentés egyik formája, ezért általánosságban az Oroszországi Föderációt fenyegetőnek tekinthető, ha atomfegyvereket használ.

– mondta Lars Peder Haga , a Norvég Légierő Iskola docense.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...