Kövesse Facebook oldalunkat!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal együttműködve komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott szombat éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén.

A BRFK vasárnapi közleményében azt írta, hogy 700 embert igazoltattak.

A police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint a belvárosi razziában részt vett egyebek mellett a Készenléti Rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint több önkormányzat és kerületi kormányhivatal is.

Az ellenőrzés az V., a VI. és a VII. kerületet érintette.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények felderítésére, a lopások, a garázda, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, továbbá az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­- köztük taxisok – kiszűrésére is.

A hatóságok nem csupán a közterületek biztonságára összpontosítottak: szórakozóhelyeket is ellenőriztek – emelték ki.

A rendőrök több mint 700 igazoltatást végeztek, 19 embert fogtak el vagy állítottak elő kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság, eltiltás hatálya alatti járművezetés és lopás miatt, valamint két embert körözés miatt.

Az akció során 246 gépjárművet ellenőriztek, 133 esetben alkoholszondát is használtak, amely három alkalommal pozitív eredményt mutatott.

A razzia során kilenc szórakozó-, valamint négy szálláshely működését is ellenőrizték, ennek eredményeként a társhatóságok négy esetben szabtak ki bírságot és kezdeményeztek egyéb eljárást.

A szombatihoz hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre rendszeresen lehet számítani a fővárosban.

– olvasható a közleményben.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...