Kövesse Facebook oldalunkat!

Hétfőn többnyire gomolyfelhős idő várható, de főleg az ország keleti harmadában lehetnek erősen felhős körzetek is. Ott egy összeáramlás mentén leginkább az Északi-középhegység és a Tisza-tó térségében elszórtan kialakulnak záporok, esetleg jégdarazáporok, néhol zivatar sem kizárt.

Emellett a Nyugat-Dunántúlon legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő, de másutt csapadék nem valószínű. Éjjel az ország nagy részén derült lesz az ég, a Tiszántúlon az összeáramlás mentén még lehetnek felhősebb tájak, ott egy-egy zápor még előfordulhat, másutt csapadék nem lesz.

Hétfőn derült égre ébredhetünk a legtöbb helyen, majd beindul a gomolyfelhő-képződés, és gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Keleten elszórtan lehetnek záporok, északkeleten zivatar sem kizárt. Az északnyugati szél vasárnap még nagy területen lesz erős, de estére fokozatosan veszít erejéből. Hétfőn már csak hazánk középső tájain fordulhatnak elő élénk, erős lökések.

  • A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, +4 fok között várható, a felhősebb keleti tájakon lehet enyhébb a hajnal.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 11 és 16 fok között alakul.

Hétfő estig egy európai anticiklon épül ki a Kárpát-medence felett is, de egy-egy helyen még kialakulhat konvektív csapadék.

Időjárási helyzet Európában

  • Skandinávia felett markáns ciklon örvénylik, amelynek hullámzó hidegfrontja a Kelet-európai-síkságon és a Balkánon át Szicíliáig húzódik. A ciklon mentén erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor, a déli részén helyenként zivatar is kialakul.
  • E frontrendszer mögött Nyugat-Európában anticiklon épült ki, amelynek hatására ott többet süt a nap, nincsenek összefüggő felhőtömbök.
  • Ettől a magasnyomástól nyugatra ugyancsak ciklon helyezkedik el, felhőzetének széle Írországot már elérte, de a zöme még az óceán felett van.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...