Kövesse Facebook oldalunkat!

Szombat estétől visszatér a tél: havas eső, valamint elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Északkelet-Magyarországon számottevő havazás is lehet – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Azt írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a szombat éjszakai havazás nyomán vasárnap reggelre a friss hóréteg vastagsága a magasabban fekvő területeken – például az Alpokalján, a Mecsekben, a Börzsönyben, a Mátrában, a Bükkben – elérheti az 5 centimétert, az észak-dunántúli középhegységben pedig akár a 10 centimétert is.

Vasárnap délelőtt megszűnik a csapadék, de megélénkül az északnyugati szél, és hétfőre virradóra az ország szinte egész területén fagyni fog.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elrendelte, hogy szombattól a télies időjárású mérnökségek területén bevethetőknek kell lenniük a hóeltakarításhoz és a síkosságmentesítéshez szükséges gépeknek és személyzetnek.

A közútkezelő szakemberei a következő napokban ütemezetten fogják végezni a preventív és aktív síkosságmentesítést.

Arra kérik a havas területeken közlekedőket – főleg azokat, akik már lecserélték a téli gumijukat nyárira -, hogy még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és a látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatánál, megyei diszpécserszolgálatainál vagy a www.utinform.hu oldalon.

Nyitókép: MTI / Archív.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...