Kövesse Facebook oldalunkat!

Robusztusan nőtt az OTP Bank privát banki üzletágának teljesítménye, miután januártól egységes irányítás alá kerültek a csoportszintű befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatási területek: az ügyfélszám bővülésével együtt 3 százalékkal nőtt a kezelt vagyon a harmadik negyedévben – mondták a pénzintézet területért felelős vezetői online háttérbeszélgetésen szerdán.

Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója elmondta: a bankcsoport növekedésével együtt terjedt ki a tevékenységük régiós szintre. Az idén január elejétől az OTP Bank csoportszinten integrálta a befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatásait, így az OTP Global Markets igazgatóság felel a treasury ügyletek, a letétkezelési és tőkepiaci műveletek, a privát banki szolgáltatások, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenységért is – mondta.

A régió top 3 szolgáltatója közé terveznek kerülni a jövőben, az ügyfél helyétől függetlenül egyformán a lehető legmagasabb szintű szolgáltatások nyújtásával, a verseny pedig erős – fejtette ki.

Az OTP Bank teljes magyarországi privát banki ügyfeleinek száma 24 ezer, a hitelintézet által kezelt hazai vagyon pedig nagyságrendileg 2543 milliárd forint – mondta Ujhelyi Levente, az OTP privát banki főosztályvezetője, jelezve: ezzel a legnagyobb vagyont Magyarországon az OTP kezeli.

Bánfi Attila kitért arra, hogy az idén először választotta meg OTP Private Bankinget kelet-közép-európai régió legjobb privát banki szolgáltatójának a nemzetközileg elismert Global Finance magazin. Az országos díjak kategóriájában pedig az egymást követő ötödik évben is az OTP Private Banking bizonyult Magyarország legjobb privát bankjának. Emellett a CKB Bank, az OTP Csoport montenegrói leánybankja harmadszor vehette át a legjobb hazai privát bank díjat.

Az OTP Private Banking vagyonkezelési szolgáltatásaival a közép-kelet-európai régióban mintegy 73 ezer ügyfelet szolgál ki 11 országban, és több mint 9 milliárd eurós ügyfélvagyont kezel.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...