Kövesse Facebook oldalunkat!

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tízmillió forint bírságot szabott ki egy magánszemélyre kárpótlási jegyek piaci manipulációja miatt – közölte az MNB szerdán az MTI-vel.

Kiemelték: a magánszemély 145 alkalommal hajtott végre önkötést eredményező tőzsdei tranzakciókat, valamint nagy volumenben, közel 2 ezer esetben adott be, majd vont vissza rövid időn belül ügyleti megbízásokat. A visszavont megbízásokban szereplő értékpapír mennyisége többszöröse volt az értékpapírra vonatkozó összes kötésben ténylegesen részt vevő mennyiséghez képest – tették hozzá.

Az MNB szerint a magánszemély tevékenysége hamis, félrevezető jelzéseket küldött a befektetőknek az értékpapír keresleti-kínálati viszonyairól.

A jegybank a bírság meghatározásakor súlyosító körülményként értékelte, hogy a magánszemély hosszabb időn keresztül végezte jogsértő tevékenységét, enyhítő körülményként értékelte, hogy a tevékenységével önként felhagyott.

A jegybank tiltott piacbefolyásolás bűntettének gyanújával feljelentést tesz az ügyészségen.

Hirdetés (x)

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...