Több mint nyolcszázzal nőtt az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában Olaszországban. A járvány halottainak a száma így elérte a 12 428-t – közölte kedd esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság.

Lombardiában csökkent, országosan ingadozik az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma. Az elmúlt egy nap alatt 2107 új fertőzöttet diagnosztizáltak.

  • Az elmúlt 24 órában az országban a halottak száma 837-tel emelkedett, míg az egy nappal korábbi hasonló emelkedés 812 volt.
  • Az azonosított fertőzöttek száma ismét nőtt az egy nappal korábbi 1648 után, miközben vasárnap ugyanez az emelkedés még 3851 volt.
  • Olaszországban jelenleg 77 635 fertőzöttet regisztrálnak, ebből több mint 28 ezer beteg van kórházban.
  • A gyógyultak száma elérte a 15 729-t.
  • A gyógyultakat és a halottakat is számolva a járvány olaszországi megjelenése óta az eddig azonosított fertőzöttek száma 105 792-nek felel meg.

KORÁBBAN ÍRTUK

A gócpont Lombardiában az azonosított fertőzöttek száma napok óta fokozatosan csökken:

  • Az utóbbi egy nap alatt 1047 volt a számuk a huszonnégy órával korábbi 1157-hez képest.
  • Lombardiában az elmúlt 24 órában elhunytak száma is csökkent, 381 volt, az egy nappal korábbi 451-hez képest. A tartományban a halottak száma túllépte a hétezret, az azonosított fertőzötteké a 43 ezret.

Giulio Gallera lombardiai egészségügyi-jóléti tanácsos sokatmondónak nevezte, hogy március 24-én egy nap alatt 132 beteget kellett intenzív osztályra szállítani, számuk mostanra napi 81-re csökkent.

A milánói vásártéren elkészült Európa legnagyobb intenzív osztálya, ahol a tervek szerint 250 beteget tudnak egyszerre ellátni, 200 orvos és további több száz egészségügyi dolgozó munkájával.

Olaszországban eddig több mint félmillió koronavírus-tesztet végeztek.

Az olasz Közegészségügyi Hivatal (Iss) szerint az adatok stabilizálása a tetőzést jelzi, az ezt követő csökkenést vetítve előre, amely további heteket vehet igénybe. Angelo Borrelli a polgári védelem vezetője korainak nevezte az országosan március 11-én bevezetett szigorú óvintézkedések feloldását. Hangsúlyozta, hogy a korlátozások eredménye még csak most érett be, ezért semmiképpen nem szabad enyhíteni rajtuk. A római kormánynak április 3-ig kell bejelenteni, meddig hosszabbítja meg az óvintézkedéseket. Előrejelzések szerint májustól kezdődhet a korlátozások fokozatos és tartományok szerinti feloldása, de

még hónapok kellenek a megszokott életritmus visszatéréshez

– hangoztatta az Iss.

Azzal a brit kutatási eredménnyel kapcsolatban, miszerint Olaszországban megközelíti a hat milliót a nem diagnosztizált fertőzöttek száma, Angelo Borrelli hangoztatta, hogy tesztelés nélkül nehéz tudományos következtetéseket levonni.

Kedden délben egész Olaszországban félárbócra engedték a nemzeti színű zászlókat a koronavírus-járvány halottait gyászolva, köztük az eddig meghalt 66 orvost és azokat is akik a betegség vagy ennek ennek anyagi következményei öngyilkosságot követtek el.

Az olasz belügyminisztérium körlevellel engedélyezte, hogy a kisgyerekek, több hét bezártság után, egy szülő kíséretében kimehetnek az utcára sétálni, kizárólag a lakásuk közelében. Ez azonban nem jelenthet más szabadidős tevékenységet- szögezte le a hatóság.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...