Kövesse Facebook oldalunkat!

A COVID-19 új törzsét tenyésztették ki az USA-ban, amelynek halálozási aránya 80 százalékos volt laboratóriumi körülmények között! A BioRxiv -ben megjelent jelentés szerint az “eredeti Wuhan-törzs” és a “nagyon fertőző” omikron kombinálása 80%-os letalitású változatot eredményezett – szúrta ki a pravda.ru orosz hírportál.

Nem volt még elég az ilyen kutatásokból? – Teszik fel sokan a kérdést

A bostoni tudósok kifejtették, hogy “találmányuk” “megbízhatóan legyőzi a vakcina által aktivált immunitást” és “súlyos betegséget” okoz – a vele fertőzött laboratóriumi egerek 80%-a elpusztult a tesztelés során. (teljes nonszensz – a szerk.)

 

Míg mutáns törzsünk valószínűleg kevésbé halálos az emberre, mint egerekre, ötször több vírusrészecskét termel laboratóriumban növesztett emberi tüdősejtekben, mint az Omicron variáns.

– írják a virológusok.

Az emberek tanácstalanok: De miért???

A tanulmány híre felháborodást váltott ki az internetezők körében.

Az emberek úgy vélik, hogy a tudósok veszélyes játékot játszanak, és emlékeztetnek arra, hogy a kínai Wuhan Virológiai Intézetben végzett hasonló, a “gain of function” kutatás (a kórokozók hatékonyabbá tételére vonatkozó kifejezés) egyszer egy globális koronavírushoz vezetett.
Mára már bebizonyosodott, hogy az Egyesült Államok finanszírozta ezeket a funkciójavító kutatásokat a Wuhan Institute-ban, bár még mindig nem világos, hogy a járványt okozó konkrét koronavírus a laboratóriumból származik-e.

Az ilyen kísérleteket teljesen be kell tiltani, ez játék a tűzzel.

– mondta Shmuel Shapira, az Izraeli Biológiai Kutatóintézet korábbi vezetője a bostoni kísérletekről a Daily Mailban megjelnet írásra hivatkozva

Hányszor mondták a virológusok, hogy nem teszik halálosabbá a kiméra SARS-vírusokat? Hányan???

– írta Paul Tucker riporter a Twitteren.

Egyébként nem a bostoni csapat az egyetlen tudós, aki a járvány után visszatér a potenciálisan veszélyes kutatásokhoz:

Az EcoHealth Alliance, az a magáncég, amely 2020-ig finanszírozta a Wuhan Institute teljesítményjavító kutatásainak nagy részét, 650 000 dolláros támogatást kapott a múlt hónapban, hogy tanulmányozza „a denevér koronavírusok jövőbeni megjelenésének lehetőségét Mianmarban, Laoszban és Vietnamban”.

A 2019-ben kirobban koronavírus járvány forrását – dacára az emberiség rendelkezésére álló technikai eszközök sokaságának – a mai mapig nem találták meg; vagy megtalálták, csak nem merik nyilvánosságra hozni. 

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

Szimpatikus számodra a Biztosító Magazin?
KÉRJÜK, HOGY TÁMOGASD A MUNKÁNKAT!
A színvonalas tartalmak előállítása és a szerkesztőség napi működtetése az online kiadványok esetén is igényel anyagi ráfordításokat. Ezért bátorkodunk, most a tisztelt olvasókhoz fordulni, hogy felajánlásaikkal támogassák munkánkat.

A Biztosító Magazin küldetése, hogy elősegítse Magyarországon a biztosítási tudatosság növekedését, valamint, hogy platformot teremtsen a szakmában dolgozó kollégák személyes márkájának építésére.

Ha neked, is fontosak ezek az értékek, akkor kérjük, hogy támogass minket! Kis összegnek is örülünk és hálásak vagyunk érte.
BIZTOSÍTÓ MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Biztosító Magazint a közösségi média oldalakon is!

Ne maradj le semmiről...